Olympique Lyon - FC Barcelona 0-0, în meciul tur al "optimilor" Ligii Campionilor

Olympique Lyon şi FC Barcelona au remizat în partida tur din optimile de finală ale Ligii Campionilor, scor 0-0, iar totul se va decide în returul de pe Camp Nou.

123 afișări
Imaginea articolului Olympique Lyon - FC Barcelona 0-0, în meciul tur al "optimilor" Ligii Campionilor

Olympique Lyon - FC Barcelona 0-0, în meciul tur al "optimilor" Ligii Campionilor

Trupa lui Genesio nu a părut să se mulţumească cu statutul de outsider, iar Aouar şi Terrier l-au pus la grea încercare pe ter Stegen încă din primele 10 minute, cu două trasoare expediate din afara careului. Catalanii au practicat obişnuitul joc de posesie, însă au fost imprecişi la finalizare, Messi, Dembele şi Rakitic ratând, rând pe rând, ţinta. Acţiunile Barcelonei s-au centrat în jurul lui Messi, însă francezii au stat bine în defensivă şi au stopat atacurile, replicând pe contraatac, acolo unde Ndombele a impresionat prin fineţea şi clarviziunea de la mijocul terenului. Faza primei reprize le-a aparţinut gazdelor, în minutul 45, care au realizat o fază demnă de “tiki-taka”, făcând şah-mat defensiva campioanei Spaniei, însă finalizarea lui Terrier a lăsat de dorit.

În repriza secundă, Olympique Lyon a continuat pe aceeaşi idee, de a nu ceda deliberat terenul, fiind conştientă de puterea ofensivă a Barcelonei. Francezii au alternat momentele de stat “la cutie” cu cele explozive, în care Depay, Traore şi Moussa Dembele au zvâcnit spre poarta lui ter Stegen. Odată cu trecerea timpului, Genesio a încercat să întărească apărarea pentru a-şi asigura un egal alb, dătător de speranţe pentru returul de pe Camp Nou. Catalanii s-au lovit în permanenţă de o defensivă ermetică a lui Lyon, unde Dupois şi Denayer au strălucit, şi de un Anthony Lopes impecabil.

S-a terminat aşa cum a început, graţie unui joc deosebit de inteligent al francezilor, iar totul se va decide la returul de pe Camp Nou, care va avea loc peste trei săptămâni.

Lyon (4-2-3-1): Lopes - Dubois, Marcelo, Denayer, Mendy – Ndombele (84’ Cheikh), Aouar – Traore (69’ Tousart), Depay, Terrier (76’ Cornet) - Dembele
Barcelona (4-3-3): ter Stegen - Semedo, Pique, Lenglet, Alba – Roberto (81’ Vidal), Busquts, Rakitic - Messi, Suarez, Dembele (67’ Coutinho)

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici