Oraşul Lausanne, contracandidatul Braşovului în cursa pentru organizarea JO pentru tineret din 2020

Oraşul elveţian Lausanne este contracandidatul Braşovului în cursa pentru organizarea Jocurilor Olimpice de iarnă pentru tineret din 2020, a anunţat Comitetul Internaţional Olimpic, pe site-ul oficial.

58 afișări
Imaginea articolului Oraşul Lausanne, contracandidatul Braşovului în cursa pentru organizarea JO pentru tineret din 2020

Oraşul Lausanne, contracandidatul Braşovului în cursa pentru organizarea JO pentru tineret din 2020 (Montaj foto)

Braşov şi Lausanne au depus scrisori de intenţie înainte de data limită stabilită, şi anume 28 noiembrie.

"Suntem încântaţi că Braşov şi Lausanne candidează pentru 2020 şi vor să aducă spiritul JO pentru tineret în oraşele lor. Ambele candidate şi-au arătat interesul mare pentru găzduirea competiţiei şi suntem nerăbdători să vedem viziunea fiecărei candidaturi în privinţa competiţiei. Va fi o cursă strânsă", a declarat preşedintele CIO, Thomas Bach.

CIO va desemna gazda JO de iarnă pentru tineret din 2020 în vara anului 2015.

Prima ediţie a Jocurilor Olimpice de iarnă pentru tineret a avut loc la Innsbruck (Austria), în 2012. Următoarea ediţie, cea din 2016, va avea loc la Lillehammer (Norvegia.

Primarul Braşovului, George Scripcaru, a anunţat, marţi, că au fost trimise Comitetului Internaţional Olimpic scrisori de intenţie ca Braşovul să găzduiască Jocurile Olimpice de iarnă pentru tineret 2020, având susţinerea lui Octavian Morariu, preşedintele COSR. Alături de Braşov-Poiana Braşov, în proiect urmează să fie cuprinse şi Râşnov, Predeal şi, probabil, Valea Prahovei.

Judeţul Braşov a organizat, în perioada 17-22 februarie 2013, cea de-a 11-a ediţie a Festivalului Olimpic al Tineretului European, la care au participat aproximativ 1.450 de sportivi şi oficiali din 45 de ţări. Competiţiile s-au desfăşurat pe pârtiile şi la bazele sportive din Braşov, Predeal, Râşnov şi Cheile Grădiştei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici