Oraşul Munchen nu va candida la organizarea Jocurilor Olimpice de iarnă din 2022

Locuitorii oraşului Munchen au respins, printr-un referendum organizat duminică, propunerea unei candidaturi pentru Jocurile Olimpice de iarnă din 2022.

148 afișări
Imaginea articolului Oraşul Munchen nu va candida la organizarea Jocurilor Olimpice de iarnă din 2022

Oraşul Munchen nu va candida la organizarea Jocurilor Olimpice de iarnă din 2022 (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Am primit o lovitură grea. Nu cred că este vorba doar despre 2022, ci cred că oamenii au făcut o alegere pe termen mult mai lung", a declarat primarul oraşului Munchen, Christian Ude.

"Suntem foarte trişti şi extrem de dezamăgiţi", a spus şi Michael Vesper, secretarul general al Comitetului Olimpic German (DOSB), care a susţinut proiectul după alegerea germanului Thomas Bach în funcţia de preşedinte al Comitetului Olimpic Internaţional (CIO).

Capitala Bavariei a candidat pentru organizarea Jocurilor Olimpice de iarnă din 2018, competiţie atribuită oraşului sud-coreean Pyeongchang.

Aproximativ 1,3 milioane de electori au participat la urne în Munchen şi oraşele adiacente printre care Garmish-Partenkirchen şi Ruhpolding. Pentru validarea scrutinului era nevoie de o prezenţă la vot de 10 la sută sau aproximativ 126.000 de votanţi.

Depunerea candidaturilor pentru Jocurile Olimpice de iarnă din 2022 se poate face până la 14 noiembrie. Până în prezent şi-au depus candidatura oraşele Beijing (China), Lvov (Ucraina), Alma Ata (Kazahstan), Cracovia (Polonia) împreună cu Slovacia, iar Oslo (Norvegia) urmează să-şi oficializeze candidatura.

Oraşul-gazdă va fi desemnat la 31 iulie 2015, la Kuala Lumpur.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici