Oscar Pistorius a fost eliberat după un an de detenţie

Atletul paralimpic Oscar Pistorius, condamnat la cinci ani de închisoare pentru uciderea prietenei sale Reeva Steenkamp, a fost eliberat, luni seară, şi va avea un regim de arest la domiciliu, a anunţat presa sud-africană.

385 afișări
Imaginea articolului Oscar Pistorius a fost eliberat după un an de detenţie

Oscar Pistorius a fost eliberat după un an de detenţie (Imagine: AFP/Mediafax Foto)

Atletul va sta la locuinţa unchiului său Arnold Pistorius de la Pretoria, a afirmat Anneliese Burgess, purtătoarea de cuvânt a familiei, care a precizat că un comunicat despre situaţia atletului va fi dat publicităţii marţi.

Oscar Pistorius a fost condamnat, la 21 octombrie 2014, la cinci ani de închisoare cu executare, fiind găsit vinovat de omor din culpă în procesul în care era acuzat că a ucis-o pe prietena sa Reeva Steenkamp.

Judecătoarea Thokozile Masipa l-a mai condamnat pe Pistorius la trei ani de închisoare cu suspendare pentru folosire de arme de foc.

Sportivul a decis să nu conteste sentinţa primită. Însă procesul campionului paralimpic sud-african va fi rejudecat în apel, în luna noiembrie, la cererea Parchetului.

Oscar Pistorius, în vârstă de 27 de ani, a împuşcat-o mortal, la 14 februarie 2013, pe Reeva Steenkamp, model sud-african cu care avea o relaţie de trei luni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici