Ovidiu Burcă a renunţat la funcţia de director sportiv al clubului Oţelul Galaţi

Ovidiu Burcă a renunţat la funcţia de director sportiv al clubului Oţelul Galaţi pe care o ocupa din luna septembrie a anului trecut, informează, vineri, gruparea moldoveană, într-un comunicat de presă postat pe site-ul oficial.

114 afișări
Imaginea articolului Ovidiu Burcă a renunţat la funcţia de director sportiv al clubului Oţelul Galaţi

Ovidiu Burcă a renunţat la funcţia de director sportiv al clubului Oţelul Galaţi (Foto: Marius Cristescu / Mediafax Foto)

Fost jucător al formaţiei Rapid, Burcă negociază în prezent preluarea postului de preşedinte al clubului giuleştean.

Conform site-ului citat, Ovidiu Burcă a declarat că nu va uita niciodată momentele trăite la Oţelul Galaţi. "Despărţirea de Oţelul nu este deloc uşoară. M-am ataşat de această echipă şi de extraordinarii săi suporteri, care, dincolo de inevitabilele momente dificile, ne-au dat întotdeauna o lecţie de iubire necondiţionată pentru culorile acestui club. Multumesc domnului preşedinte Vlad Rapişcă şi tuturor celor care mi-au acordat încrederea în perioada în care am avut onoarea să lucrez pentru o campioană a României. Am încercat mereu să mă ridic la nivelul aşteptărilor şi să ajut echipa cu efortul si experienţa mea. Am trăit aici momente, mai bune sau mai grele, pe care ştiu că nu le voi uita niciodată", a spus fostul fundaş.

El a adăugat că Oţelul, retrogradată în Liga a II-a, poate reveni la forma de acum patru ani dacă gruparea va primi sprijiul autorităţilor locale. "Gălăţenii merită o campioană. Au avut-o în 2011 şi am încredere că, în ciuda situaţiei actuale, au resursele necesare pentru a ajunge, din nou, la cel mai înalt nivel. Dacă preşedintele Vlad Rapişcă şi întreaga echipă managerială vor primi sprijinul necesar din partea autorităţilor locale şi a mediului de afaceri, sunt convins că, la anul, Galaţiul va fi, ca mai mereu, o deplasare foarte dificilă pentru Steaua, Dinamo sau Rapid. Echipele mari - şi Oţelul este o campioană - ştiu să transforme momentele de criză în oportunităţi pe termen lung. După retrogradarea într-o ligă inferioară, Juventus a revenit în Serie A şi domină autoritar campionatul italian de câţiva ani la rând. Comparaţia poate părea exagerată, dar cine cunoaşte istoria fotbalului românesc îşi aminteşte că Oţelul este, în continuare, singura noastră echipă care a învins pe Juventus într-un meci oficial (7 septembrie 1988). Aşadar, sunt precedente încurajatoare", a menţionat el.

Acţionarul majoritar al FC Rapid, Valerii Moraru, negociază cu Ovidiu Burcă pentru postul de preşedinte, el anunţând că speră ca în zilele următoare fostul fotbalist să semneze contractul. "Cu domnul Burcă ne-am întâlnit, am discutat, vrem să vină preşedinte, dar negocierile mai durează puţin. Eu sper să se semneze contractul azi sau zilele următoare, dar nu mai vreau să mai spun că este gata până nu se rezolvă. Deocamdată l-am informat asupra situaţiei clubului, i-am comunicat lotul de jucători din momentul de faţă şi ce obiectiv avem. Acum a rămas ca dânsul să analizeze, să ne spună de ce buget are nevoie pentru ca echipa să realizeze obiectivul. Şi dacă ne punem de acord, atunci dânsul devine noul preşedinte al Rapidului", a spus Moraru, vineri, pentru MEDIAFAX.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici