Paris 2024 dezvăluie traseele de triatlon pentru Jocurile Olimpice şi Paralimpice

Traseele de triatlon pentru Jocurile Olimpice şi Paralimpice de anul viitor de la Paris au fost dezvăluite joi de organizatori. Paris 2024 a colaborat cu World Triathlon şi cu autorităţile publice relevante pentru a crea traseele care vor trece prin inima capitalei franceze.

70 afișări
Imaginea articolului Paris 2024 dezvăluie traseele de triatlon pentru Jocurile Olimpice şi Paralimpice

Paris 2024 dezvăluie traseele de triatlon pentru Jocurile Olimpice şi Paralimpice

Punctul de plecare va fi un ponton plutitor poziţionat la baza podului Pont Alexandre III, unde se aşteaptă să existe locuri pentru 1.000 de spectatori.

Probele individuale sunt programate să aibă loc pe 30 şi 31 iulie în 2024, 55 de triatlonişti bărbaţi şi 55 de triatlonişti femei care s-au calificat pentru Jocurile Olimpice urmând să abordeze traseul.

După proba de înot de 1,5 kilometri în râul Sena, care face obiectul unei lucrări de curăţare de 1,4 miliarde de euro în vederea Jocurilor, concurenţii vor urca 32 de trepte pentru a ajunge în zona de tranziţie de pe Pont Alexandre II.

Apoi îşi vor monta bicicletele pentru o cursă de 40 km de bicicletă care cuprinde şapte bucle, înainte de a se întoarce pe Pont Alexandre III pentru cursa finală de alergare, de 10 km, în patru tururi.

În timpul curselor, vor trece pe lângă repere emblematice, printre care Le Grand Palais, Le Petit Palais, Le Musée d'Orsay şi Avenue des Champs-Elysées, cu Arcul de Triumf în vizor.

Un total de 18 echipe, cu câte doi triatlonişti şi două triatloniste de fiecare naţiune, vor concura în proba de ştafetă mixtă pe 5 august.

Fiecare atlet va parcurge o buclă de înot de 300 m în Sena, între Pont Alexandre III şi Pont des Invalides, urmată de o cursă de 5,8 km pe bicicletă în două ture şi de o alergare de 1,8 km în două ture.

Paris 2024 a precizat că probele de triatlon care vor fi organizate pe 1 şi 2 septembrie în timpul Jocurilor Paralimpice vor folosi acelaşi traseu, cu "câteva excepţii".

Triatloniştii vor avea ocazia să încerce cele trei trasee în acest an, Paris 2024 urmând să organizeze probe de triatlon între 17 şi 20 august.

"La Paris 2024, am vrut să punem în centrul atenţiei triatlonul, datorită popularităţii sale atât ca sport olimpic, de la prima sa apariţie la Jocurile Olimpice din 2000, cât şi în societate, în general, unde câştigă din ce în ce mai mulţi fani", a declarat preşedintele Paris 2024, Tony Estanguet, citat de insidethegames.

"O atenţie deosebită a fost acordată creării traseelor de triatlon şi de para triatlon, care vor fi la fel de spectaculoase, în inima oraşului şi lângă unele dintre cele mai frumoase monumente pariziene.

"Cu proba de înot în Sena, ediţia Paris 2024 a triatlonului şi a para triatlonului va contribui, în cele din urmă, la lăsarea unei moşteniri pentru regiunea şi pentru locuitorii Parisului, înotul pe Sena şi pe Marna reprezentând un obiectiv major încă din faza de candidatură.

"Încă o dată, vom avea parte de un spectacol extraordinar şi abia aşteptăm să vedem sportivii pe acest loc de joacă magnific."

Preşedintele World Triathlon, Marisol Casado, a adăugat: "Parcursul evenimentelor de triatlon şi de para triatlon de la Paris este exact tot ceea ce visăm de ani de zile pentru familia triatlonului.

"Bătăile inimii oraşului vor răsuna în ritmul cursei, deoarece sportivii vor înota, vor pedala şi vor alerga chiar în inima oraşului luminilor.

"Îmi pot doar imagina cât de minunat va fi să-i văd pe cei mai buni triatlonişti şi para-triatlonişti din lume sprintând pe străzile pline de viaţă, trecând pe lângă astfel de repere istorice şi încurajaţi de o mulţime entuziastă.

"Încoronarea campionilor olimpici şi paralimpici într-unul dintre cele mai frumoase peisaje din lume va fi pur şi simplu uimitoare.

"Sunt sigură că întrecerile de triatlon şi de para triatlon de la Paris 2024 vor lăsa o amprentă de neşters atât asupra sportivilor, cât şi asupra oraşului însuşi."

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici