Patinoarul Mihai Flamaropol, închis din cauza neplăţii facturilor la energia electrică

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret (ANST), Carmen Tocală, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că patinoarul Mihai Flamaropol din Capitală a intrat începând de astăzi în stare de nefucţionalitate din cauza neplăţii facturilor la energia electrică.

1263 afișări
Imaginea articolului Patinoarul Mihai Flamaropol, închis din cauza neplăţii facturilor la energia electrică

Patinoarul Mihai Flamaropol, închis din cauza neplăţii facturilor la energia electrică (Imagine: Laurentiu Mich/Mediafax Foto)

"De azi, patinoarul a intrat în stare de nefuncţionalitate din cauza neplăţii curentului electric. Patinoarul se află în folosinţa gratuită a Federaţiei Române de Hochei şi nu a ANST-ului. Azi m-a sunat cineva de la clubul Sportul Studenţesc că nu poate intra pe gheaţă pentru că patinoarul s-a închis neavând curent electric", a spus Tocală.

ANST susţine construirea unui nou patinoar pe amplasamentul actual. "Modernizarea şi reabilitarea unui patinoar costă foarte mult din cauza instalaţiilor vechi. Decât să înlocuieşti mai bine construieşti un nou patinoar. De aceea propunerea noastră ar fi să construim un patinoar modern pe aceeaşi locaţie în nişte costuri accesibile. Guvernul României este factorul decizional, sunt convinsă că până la sfârşitul mandatului vom rezolva şi problema patinoarului din Capitală pentru competiţii naţionale şi internaţionale", a afirmat Carmen Tocală.

Joi, ANST va propune în Consiliul General al Municipiului Bucureşti ca după construirea patinoarului echipele de hochei să beneficieze de gratuitate la folosirea acestuia.

"Mâine vom intra în Consiliul General pentru patinoarul Flamaropol cu propunerea de gratuitate. Dânşii şi-ar dori să facă, dar trebuie să ne ofere apoi gratuitate, acolo este mai greu. Consilierii generali sper să aprobe. Prin construcţia noului patinoar vom asigura şi partea de patinaj artistic şi cea de hochei. Ne dorim ca noul patinoar să aibă o capacitate de 8.000 de locuri", a explicat preşedintele ANST.

În ceea ce priveşte construcţia noii săli polivalente din Bucureşti, Carmen Tocală a afirmat că termenul de finalizare a construcţiei este trei ani, dar a menţionat că nu există încă o dată de începere a lucrărilor.

"Termenul de finalizare a sălii este de 3 ani, dar sunt convinsă că se va realiza în doi. Sala a intrat în sarcina Primăriei Capitalei, iar ANST-ul va veni cu terenul. Data de începere a lucrărilor nu a fost pusă încă în discuţie pentru că înainte se face studiul de fezabilitate şi proiectul, după care se intră în procedură de achiziţii publice. Dar au maxim un an. Deci în maxim un an trebuie să înceapă lucrările de construcţie, dacă nu, terenul revine în proprietatea ANST-ului. Capacitatea sălii va fi probabil de 14.000 de locuri", a menţionat Tocală.

Preşedintele a afirmat că în schimbul terenului ANST a solicitat Primăriei gratuitate pentru echipele naţionale şi echipele de club care se pregătesc pentru competiţiile internaţionale. Construcţia sălii polivalente nu va implica şi dărâmarea turului de paraşutism din cadrul Complexului "Lia Manoliu".

"Vom păstra turnul de paraşutism, este una dintre condiţiile impuse. Este un obiectiv strategic. Ne-am propus să îl facem obiectiv turistic, ar fi frumos pentru toată lumea", a precizat preşedintele ANST.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici