Oprescu: Azi am văzut studiul de fezabilitate pentru sala polivalentă, din zona Arenei Naţionale

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat că a văzut studiul de fezabilitate şi desenele făcute pentru construirea unei săli polivalente pe Bulevardul Basarabiei, în zona Parcului "Lia Manoliu", pe care în perioada următoare urmează să le supună dezbaterii publice.

230 afișări
Imaginea articolului Oprescu: Azi am văzut studiul de fezabilitate pentru sala polivalentă, din zona Arenei Naţionale

Oprescu: Azi am văzut studiul de fezabilitate pentru sala polivalentă, din zona Arenei Naţionale (Imagine: Alexandru Mihaescu / MediafaxFoto)

Sorin Oprescu a spus, joi, că are în plan şi construcţia unei săli polivalente pe Bulevardul Basarabiei, în zona Parcului "Lia Manoliu".

"Astăzi de dimineaţă (joi-n.r.) am văzut studiul de fezabilitate făcut, desenele şi zilele viitoare am să vi le arăt şi dumneavoastră, pentru că le pun în dezbatere publică", a mai spus primarul Oprescu, la conferinţa de presă de anunţare a primei ediţii a Festivalului Internaţional al Orchestrelor Radio "RadiRo", care va avea loc la Bucureşti, între 23 şi 29 septembrie.

În 12 septembrie, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost invitat la şedinţa Guvernului pentru discuţii, printre subiectele abordate fiind şi începerea lucrărilor la sala polivalentă.

La finalul şedinţei, premierul Victor Ponta anunţa că Executivul a avizat trecerea unui teren din administrarea Ministerului Educaţiei în cea a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, pe care va fi construită o nouă sală polivalentă. Potrivit primarului general al Capitalei, terenul primit reprezintă "aproape tot Parcul «Lia Manoliu»".

Ideea construirii unei săli polivalente a fost subiectul declaraţiilor primarului general şi la jumătatea lunii aprilie a anului trecut, edilul Capitalei declarând atunci că nu renunţă la proiectul de construire a unui complex de mari dimensiuni în Parcul Tineretului, chiar dacă reprezentanţii Companiei Naţionale de Investiţii au anunţat că au un proiect similar de 20.000 de locuri.

Reprezentanţii Companiei Naţionale de Investiţii (CNI), anunţaseră, în 12 aprilie 2011, că doresc să contracteze lucrări de proiectare şi construcţie a unei săli polivalente de 20.000 de locuri în Bucureşti, proiect estimat la 50 milioane euro, fără TVA. Data prevăzută pentru începerea procedurilor de adjudecare era 1 iulie 2011, contractul având o durată de 30 de luni de la data atribuirii.

Reprezentanţii ministerului au declarat atunci că proiectul ar putea fi dezvoltat în sectorul 2 al Capitalei.

Şi la sfârşitul lunii august 2010, Sorin Oprescu spunea, în contextul unor declaraţii făcute în urma discuţiei avute cu preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Octavian Morariu, că îşi doreşte să ofere bucureştenilor o sală polivalentă, "o arenă a Capitalei" cu o capacitate de 15.000 de locuri.

Joi, 20 septembrie, primarul general al Capitalei, a declarat că a demarat proiectul de construcţie a unei săli de concerte moderne, pe esplanada de lângă noul sediu al Bibliotecii Naţionale a României, care să poată fi folosită la viitoarele ediţii ale Festivalului "George Enescu".

Sorin Oprescu a participat, joi, la conferinţa de presă de anunţare a primei ediţii a Festivalului Internaţional al Orchestrelor Radio "RadiRo", care va avea loc la Bucureşti, între 23 şi 29 septembrie.

"RadiRo" se doreşte a fi o alternativă pentru anii în care nu este organizat Festivalul Internaţional "George Enescu", care, potrivit tradiţiei, se desfăşoară o dată la doi ani.

În acest context, răspunzând unei întrebări, Sorin Oprescu a spus că are în plan construirea unui complex de săli de concerte, care să cuprindă şi o sală principală modernă de concerte cu 4.000 - 4.500 de locuri, în care să se poată desfăşura evenimentele importante, precum Festivalul "George Enescu".

Sorin Oprescu a susţinut că proiectul a fost deja demarat, precizând că "merită şi Bucureştiul o sală de genul acesta". "O să o fac pe esplanadă. Parcul rămâne parc, parcările rămân parcări, căprioarele rămân căprioare, dar apare şi sala asta", a glumit Oprescu, subliniind că a observat că bucureştenilor le plac evenimentele muzicale şi Ateneul Român a devenit neîncăpător.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici