VIDEO  Patrick Mouratoglou îşi recunoaşte public vina pentru faptul că Simona Halep a fost prinsă dopată

Este pentru prima oară când tehnicianul din Hexagon admite că poartă o parte din culpă.

3201 afișări
Imaginea articolului Patrick Mouratoglou îşi recunoaşte public vina pentru faptul că Simona Halep a fost prinsă dopată

Simona şi fosta ei echipă, pe când lucrurile erau frumoase

Patrick Mouratoglou, antrenorul francez de tenis cu care Simona Halep (32 de ani) lucra în perioada în care a fost prinsă dopată, şi-a asumat vina pentru faptul că echipa lui i-a oferit un medicament despre care ulterior s-a aflat că este contaminat.

Pus la zid pentru situaţia în care se află „Simo”, suspendată drastic din tenis - 4 ani, tehnicianul care a lucrat o perioadă şi cu Serena Williams a preferat să tacă multă vreme, aceasta fiind prima ocazie în care îşi pune cenunşă-n cap.

Imediat după ce a fost anunţată ca fiind descoperită dopată, Halep a declarat că se „simte trădată”, fără să dea detalii. Ulterior, s-a aflat şi numele persoanei din staff care i-a dat medicamentul, Candice Gohier, care lucrează la Academia Mouratoglou.

„Mă simt responsabil, pentru că e vorba de echipa mea”

„Mă simt încrezător în viitorul Simonei, cu apelul la TAS, pentru că e un tribunal independent. Noi i-am propus să ia colagen şi noi i-am adus colagen de la o companie, iar întamplarea a făcut ca acest colagen să fie contaminat. Nu aveam cum să ştim, dar eu mă simt responsabil, pentru că e vorba de echipa mea.

Am făcut tot felul de teste pentru a determina de unde vine contaminarea. Simona e o victimă, nu s-a dopat niciodată, trebuie să se întoarcă pe teren. Ce i s-a întâmplat mi-a deschis ochii, că orice atlet poate fi contaminat. Aparent se întâmplă tot mai des, produsele care ar trebui să fie curate sunt contaminate.

E vorba de o cantitate infimă, cu 0 efecte. E teribil, îţi poate afecta toată cariera, reputaţia. Mi-a deschis ochii cu privire la faptul că atunci când iei suplimente de la companii trebuie să fii 100% sigur că nu se poate întâmpla nimic”, a declarat antrenorul, mărturia lui apărând pe Instagram.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici