Patru recorduri mondiale stabilite vineri la CM de nataţie în bazin scurt

Patru recorduri mondiale au fost stabilite vineri în timpul Campionatelor Mondiale de Nataţie în bazin scurt de la Manchester, informează site-ul oficial al competiţiei.

15 afișări
Imaginea articolului Patru recorduri mondiale stabilite vineri la CM de nataţie în bazin scurt

Înotătorul american Ryan Lochte (Imagine: Mediafax Foto)

Americanul Ryan Lochte a stabilit un record mondial la 200 metri mixt, cu un minut, 51 secunde şi 56 sutimi. Vechiul record aparţinea ungurului Laszlo Cseh, cu 1:52.99, şi fusese stabilit la 13 decembrie 2007 la Debrecen.

Croatul Duje Draganja a depăşit recordul mondial la 50 metri liber cu 20 secunde, 81 sutimi. Vechiul record, 20.93, aparţinea suedezului Stefan Nystrand, de la 17 noiembrie 2007, la Berlin.


La 50 de metri fluture, sportiva australiană Felicity Galvez a stabilit un record mondial, cu 25 secunde şi 32 sutimi, depăşind performanţa de 25.33 deţinută de suedeza Anna-Karin Kammerling, de la 12 martie 2005, la Goteborg.



Kirsty Coventry, din Zimbabwe, a depăşit recordul mondial la 200 metri spate, cu două minute, zero secunde, 91 sutimi. Vechea performanţă era deţinută de japoneza Reiko Nakamura, cu 2:03.24, din 23 februarie 2008, la Tokyo.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici