Peste 5.000 de angajaţi ai MAI vor asigura ordinea şi siguranţa la finala Europa League

Peste 5.000 de angajaţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) vor acţiona punctual, suplimentar faţă de dispozitivul curent, pentru asigurarea ordinii publice, fluidizarea traficului rutier, prevenirea incendiilor şi intervenţia în situaţii de urgenţă la finala Europa League din 9 mai.

186 afișări
Imaginea articolului Peste 5.000 de angajaţi ai MAI vor asigura ordinea şi siguranţa la finala Europa League

Peste 5.000 de angajaţi ai MAI vor asigura ordinea şi siguranţa la finala Europa League (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Astfel, pe durata meciului, vor fi angrenaţi 2.900 de poliţişti, 1.600 de jandarmi, 700 de pompieri şi 100 de poliţişti de frontieră, se precizează într-un comunicat remis MEDIAFAX de MAI.

"De asemenea, având în vederea complexitatea acestui eveniment sportiv, s-a stabilit suplimentarea efectivelor M.A.I. din Bucureşti cu 500 de studenţi ai Academiei de Poliţie «Alexandru Ioan Cuza», precum şi cu 500 de angajaţi din unităţile teritoriale", se mai arată în comunicat.

Efectivele MAI vor asigura măsuri specifice de ordine şi siguranţă publică în zona aeroporturilor, punctelor de frontieră, pe traseele de deplasare şi în apropierea locurilor de cazare ale suporterilor, în zonele turistice şi de agrement, precum şi pe căile de afluire/defluire spre şi de la stadion

Finala Europa League se va juca între echipele spaniole Atletico Madrid şi Atletic Bilbao, pe Arena Naţională din Bucureşti.

MAI estimează că, pentru acest eveniment, vor veni la Bucureşti aproximativ 20.000 de suporteri spanioli.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici