Petre Grigoraş a fost demis de la CFR Cluj. Vasile Miriuţă este noul antrenor al echipei

Acţionarul grupării CFR Cluj, Arpad Paszkany, a declarat, luni, că Vasile Miriuţă a fost numit în funcţia de antrenor al echipei pregătite până acum de Petre Grigoraş, fiind nemulţumit de rezultatele echipei în prima parte a campionatului.

299 afișări
Imaginea articolului Petre Grigoraş a fost demis de la CFR Cluj. Vasile Miriuţă este noul antrenor al echipei

Vasile Miriuţă (Imagine: Laurentiu Mich/Mediafax Foto)

"Din păcate nu pot fi mulţumit de echipă, e cea mai slabă jumătate de sezon de când m-am implicat în fotbal. Nu pot fi mulţumit de anul 2013, dar sperăm că odată cu trecerea în noul an să ajungem la un nivel mai ridicat. Încercăm să terminăm sezonul cât mai aproape de podium, poate un loc patru. Să vedem dacă vom prinde un loc de Europa sau nu. Noi de regulă când alegem antrenorii facem un portret robot, apoi încercăm să-l potrivim pe persoanele reale care pot ocupa acea funcţie.

TITLURILE ZILEI

Am dorit un antrenor care să fie din generaţia mai tânără, care să aibă foame de rezultate, să aducă un plus echipei. El are drept obiectiv să câştige cât mai multe puncte în acest semiretur şi dacă e posibil locul patru. Dar nu e un obiectiv trasat într-un mod absolut, este doleanţa noastră. Asta ne-am dori de la noul antrenor. Cred că antrenorii din noua generaţie sunt mai adaptaţi la noile cerinţe, mai ales dacă vine cu un preparator fizic pregătit în acest sens. Trebuie să fie o reţetă mai bună", a declarat Paszkany, la Dolce Sport.

Oficialul clubului clujean a precizat că s-a despărţit de Grigoraş păstrând relaţia de prietenie cu acesta. Paszkany a adăugat că e posibil ca în viitor Grigoraş să se întoarcă pe banca tehnică a echipei CFR Cluj: "Grigoraş este un om respectabil, rămâne un prieten, îmi pare rău că nu am reuşit împreună mai mult. Uşa nu se închide, aşa cum Andone a revenit la CFR, uşa rămâne deschisă. Şi el poate să revină".

Vasile Miriuţă a antrenat în acest sezon formaţia Ceahlăul Piatra Neamţ, la conducerea căreia fusese instalat în vară. În vârstă de 45 de ani, Miriuţă antrenase înainte de Ceahlăul echipa a doua a grupării germane Energie Cottbus.

După 19 etape, CFR Cluj ocupă locul 7 în clasamentul Ligii I, cu 28 de puncte. Petre Grigoraş a preluat echipa CFR Cluj în etapa a V-a a Ligii I, când l-a înlocuit pe Mircea Rednic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici