Petrecere surpriză pentru Octavian Bellu

Mariana Bitang, în complicitate cu Elisabeta Lipă, a pregătit, sâmbătă, într-un club din Bucureşti, o petrecere surpriză pentru preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Sport, Octavian Bellu, cu ocazia împlinirii vârstei de 57 de ani.

8 afișări
Imaginea articolului Petrecere surpriză pentru Octavian Bellu

Petrecere surpriză pentru Octavian Bellu

La petrecere, organizată cu o zi înainte ca Bellu să împlinească vârsta de 57 de ani, au participat, printre alţii, fostele gimnaste Cătălina Ponor, Lavinia Miloşovici, Monica Roşu, Dana Sofronie, Silvia Stroescu, Gina Gogean, Simona Amânar şi Andreea Răducan, fosta canotoare Elisabeta Lipă, preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Cristian Gaţu, fosta floretistă Laura Badea, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Atletism, Iolanda Balaş Soter, fosta atletă Gabriela Szabo şi antrenorul lotului masculin de gimnastică, Dan Grecu.

Cu acest prilej, Fundaţia Casa Campionilor i-a înmânat lui Bellu diploma "Cel mai de succes antrenor din lume", acordată de World Records Academy (Academia Recordurilor Mondiale), pentru cele 16 medalii olimpice de aur şi un total de 279 de medalii la Campionatele Mondiale, Campionatele Europene şi la Jocurile Olimpice, cucerite în cariera de antrenor al lotului olimpic de gimnastică al României. Belu a condus echipa de gimnastică a României la câştigarea a 5 titluri mondiale şi două titluri olimpice, precum şi numeroase titluri individuale.

Petrecerea a fost organizată de consilierul prezidenţial Mariana Bitang, în complicitate cu Elisabeta Lipă, care a avut sarcina de a-l aduce pe Bellu în clubul unde era aşteptat de ceilalţi invitaţi. La sosirea lui Bellu, toată lumea l-a aplaudat şi i-a urmat la mulţi ani, după care a fost proiectat un film cu imagini din cariera fostului antrenor. Bellu a avut surpriza de a revedea imagini din tinereţe, în care avea părul negru şi purta perciuni, precum şi primul interviu pe care l-a acordat, în ianuarie 1983. Fostul antrenor a primit un tort uriaş din ciocolată, pe care scria "La mulţi ani, Campionule", iar în timp ce acorda interviuri, Cătălina Ponor l-a murdărit cu frişcă pe faţă pe sărbătorit, acelaşi lucru făcând şi celelalte foste gimnaste.

Bellu a precizat că bătaia cu frişcă era o tradiţie în lotul de gimnastică. "Este o tradiţie. Se pare că perpetuarea ei mi-a purtat noroc, sper ca şi în continuare să îmi poarte noroc şi vreau să le dau această satisfacţie fetelor pe care le-am pregătit să se mai răzbune o dată pentru micile probleme pe care le-am creat uneia sau alteia. Planurile de viitor sunt legate de Jocurile Olimpice şi sper ca noua generaţie de gimnaste să reuşească la JO să obţină rezultate aşa cum au obţinut şi aceste fete. Cu multă muncă, pasiune, cu rigoarea necesară, oricine poate să obţină succesele pe care şi le doreşte", a afirmat preşedintele ANS.

Elisabeta Lipă a relatat cum a reuşit să îl aducă pe sărbătorit la petrecere, fără să strice surpriza. "La ora 9.00 azi de dimineaţă am mers la domnul Bellu acasă şi am plecat împreună la Adunarea Generală de la canotaj. De acolo l-am rugat să mă ducă şi pe mine cu maşina până în centru, că trebuie să mă întâlnesc cu cineva. Când am ajuns aici în faţă, i-am spus că trebuie să intru ca să las ceva. Dânsul a vrut să mă aştepte afară, dar eu i-am spus că nu se poate, că trebuie să vină cu mine. Când a intrat a rămas plăcut impresionat. Am avut o misiune foarte dificilă, dar am îndeplinit-o cu brio, aşa cum îmi place să fac întotdeauna", a spus Lipă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici