Petrescu: Piţurcă şi-a cerut scuze, iar eu i le-am acceptat

Antrenorul Dan Petrescu a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că selecţionerul Victor Piţurcă şi-a cerut scuze în urma unei replici la un post de televiziune, după ce tehnicianul echipei Unirea Urziceni a spus că "trebuie schimbat ceva" după înfrângerea cu Lituania, din preliminariile CM.

13 afișări
Imaginea articolului Petrescu: Piţurcă şi-a cerut scuze, iar eu i le-am acceptat

Petrescu: Piţurcă şi-a cerut scuze, iar eu i le-am acceptat (Imagine: Mediafax Foto)

"A apărut declaraţia mea pe un post de televiziune, după meciul cu Lituania, în care am spus că rezultatul este un dezastru şi că trebuie schimbat ceva. N-am spus că trebuie schimbat antrenorul, sistemul, jucătorii sau conducătorii. Dar de aici şi până la întrebările pe care i le-au pus unii ziarişti lui Piţurcă, referitoare la faptul că eu aş fi zis că selecţionerul trebuie dat afară, e un drum lung. Piţurcă a fost antrenorul meu, colegul meu şi nu mi-aş permite să spun că trebuie dat afară. Chiar în această dimineaţă l-am sunat pe Victor Piţurcă şi i-am spus că nu am declarat nimic despre el. Ca antrenor nu am făcut nimic la echipa naţională, doar ca jucător. Din acest punct de vedere, ca şi fost jucător al echipei naţionale, cred că am dreptul să spun cum se comportă echipa naţională, dar nu să dau sfaturi şi, în niciun caz, să critic antrenorul. Victor Piţurcă şi-a cerut scuze, dacă eu cred că m-a deranjat ceea ce a spus el. I-am acceptat scuzele, dar eu nu sunt în conflict cu Victor Piţurcă şi ce face ele la echipa naţională. Pe mine mă interesează doar Unirea Urziceni", a spus Petrescu.

Antrenorul formaţiei Unirea Urziceni, Dan Petrescu, şi administratorul delegat al FC Dinamo, Cornel Dinu, au criticat prestaţia echipei naţionale în preliminariile Cupei Mondiale din Africa de Sud 2010. În urma afirmaţiilor făcute de cei doi, Piţurcă a spus că Dinu şi Dan Petrescu să vorbească atunci când vor avea jumătate din rezultatele obţinute de el.

Tehnicianul formaţiei ialomiţene a catalogat victoria cu 1-0 a echipei naţionale a României în partida cu Insulele Feroe drept una importantă, "chiar dacă nu a fost strălucită". "Victoria cu Feroe, chiar dacă nu a fost strălucită şi toţi din mass-media sunt dezamăgiţi de felul în care s-a jucat, eu spun că ea este importantă. Iar echipa naţională are şanse să se califice, dacă ne uităm la clasament şi la celelalte echipe, la Franţa şi Austria care au pierdut. Avem şi noi şansa noastră", a adăugat Petrescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici