Video Pilotul de Formula 1 Jules Bianchi A MURIT la 25 de ani. Imagini cu accidentul care i-a curmat viaţa. Preşedintele Franţei i-a adus un omagiu - FOTO, VIDEO

Pilotul de Formula 1 Jules Bianchi a încetat din viaţă, vineri seară, la Centrul Universitar din Nisa, la 25 de ani, a anunţat, sâmbătă, familia sportivului într-un comunicat.

11290 afișări

UPDATE: Preşedintele Franţei îi aduce un omagiu lui Jules Bianchi

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, i-a adus un omagiu lui Jules Bianchi, decedat, vineri, la doar 25 de ani, subliniind că sportul francez a pierdut una dintre cele mai mari speranţe, informează L'Equipe.

"Cu multă emoţie am aflat despre decesul lui Jules Bianchi. După un teribil accident în Japonia şi după nouă luni de luptă, el s-a stins, avându-i pe ai săi în jurul său, în această noapte, la 25 de ani. Sportul francez pierde una dintre cele mai mari speranţe. Gândurile mele se îndreaptă către părinţii săi, familie şi prietenii săi", se arată în comunicatul lui Hollande.

Mai mulţi piloţi şi foşti piloţi au transmis condoleanţe familiei lui Bianchi după decesul tânărului sportiv: "Nu te voi uita niciodată, nu voi uita momentele frumoase petrecute împreună. Îmi vei lipsi, fratele meu", a scris Daniel Ricciardo pe Twitter.

Şi britanicul Jenson Button l-a omagiat pe Jules Bianchi: "Noaptea trecută am pierdut un super băiat şi un adevărat luptător. Odihneşte-te în pace, Jules. Sincere condoleanţe familiei şi prietenilor".

Fostul pilot francez Jean Alesi a afirmat că Jules Bianchi era iubit de toată lumea: "Nu accept această veste. El a luptat până la capăt. Am crezut în el, am crezut într-un miracol. Era un băiat extraordinar, foarte iubit, era un băiat care se bucura de viaţă. Este pentru prima oară după 21 de ani când un pilot moare după un accident pe pistă. Mai avem mult de lucru la securitatea pe circuit şi la maşini", a declarat Alesi.

Francezul Romain Grosjean a subliniat că a pierdut unul dintre cei mai buni prieteni: "Am pierdut unul dintre cei mai buni prieteni şi unul dintre cei mai buni piloţi pe care i-am întâlnit vreodată. O să-mi lipseşti foarte mult, prietene", a scris Grosjean pe Twitter.

"Jules s-a luptat până la capăt, aşa cum a făcut mereu, dar ieri, lupta lui a luat sfârşit. Durerea noastră este imensă şi nu poate fi descrisă în cuvinte", se arată în comunicatul familiei.

"Vrem să mulţumim personalului medical de la CHU din Nisa, care l-a îngrijit cu dragoste şi devotament. Mulţumim şi personaului medical din Japonia care s-a ocupat de Jules imediat după accident şi tuturor celorlalţi medici care s-au implicat în lupta dusă de el în cursul lunilor trecute. De asemenea, mulţumim colegilor lui Jules, prietenilor săi, fanilor şi tuturor celor care şi-au arătat afecţiunea în această perioadă. Ei ne-au dat forţa să rezistăm în aceste momente teribile", se menţionează în comunicatul semnat de părinţii lui Jules, Philippe şi Christine, fratele Tom şi sora Melanie.

Jules Bianchi s-a născut la 3 august 1989 la Nisa şi evolua în Formula 1 din 2012, când a condus monoposturile echipei Force India. Din 2013, Bianchi era pilot oficial al echipei Marussia.

La 5 octombrie 2014, la Suzuka, pe o pistă umedă, Bianchi a pierdut controlul volanului, iar monopostul său Marussia a ieşit în decor şi a lovit o automacara care îndepărta din zona pistei o altă maşină avariată. Francezul s-a lovit grav la cap şi de atunci era internat în spital în stare critică.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici