Jules Bianchi, transportat inconştient la spital după un accident suferit la Marele Premiu al Japoniei. Pilotul a fost operat de urgenţă - FOTO

Pilotul francez al echipei Marussia, Jules Bianchi, a fost transportat în stare de inconştienţă la spital, după un accident suferit în timpul Marelui Premiu de Formula 1 al Japoniei, desfăşurat, duminică, la Suzuka, pe o pistă udă, informează BBC.

2672 afișări
Imaginea articolului Jules Bianchi, transportat inconştient la spital după un accident suferit la Marele Premiu al Japoniei. Pilotul a fost operat de urgenţă - FOTO

Jules Bianchi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

UPDATE Operaţia s-a terminat, pilotul nu are nevoie de asistenţă respiratorie

Operaţia la cap a pilotului de Formula 1 al echipei Marussia, Jules Bianchi, a fost finalizată, francezul neavând nevoie de asistenţă respiratorie, informează L'Equipe.

"Operaţia lui Jules Bianchi s-a terminat. Pilotul francez nu are nevoie de asistenţă respiratorie", a notat sursa citată.

UPDATE Jules Bianchi, operat de urgenţă pentru îndepărtarea unui hematom de la cap

Jules Bianchi este operat de urgenţă pentru îndepărtarea unui hematom de la cap, a declarat, duminică, pentru postul TV France 3, tatăl pilotului francez al echipei Marussia, Philippe Bianchi, care a adăugat că starea fiului său este foarte gravă, informează AFP.

"Jules este într-o stare gravă. El este operat de urgenţă pentru îndepărarea unui hematom de la cap şi trebuie să aşteptăm 24 de ore pentru a şti ceva în plus", a declarat Philippe Bianchi.

Şi FIA a anunţat că Bianchi este rănit grav la cap.

Marele Premiu de Formula 1 de la Suzuka, desfăşurat pe o pistă umedă, a fost neutralizat cu Safety Car în turul 44/53 şi apoi oprit definitiv, după ce monopostul pilotat de Bianchi a lovit o automacara.

În turul 43 al cursei, Sutil a ieşit în decor în virajul 7 şi a percutat bariera de protecţie, compusă din mai multe rânduri de pneuri. O automacara a ajuns la locul accidentului pentru a îndepărta monopostul lui Sutil, pilotul german ieşind nevătămat din maşină. La scurt timp, Bianchi a pierdut controlul volanului în acelaşi loc, iar maşina sa a lovit automacaraua prezentă pe marginea pistei.

Bianchi a fost preluat de o ambulanţă şi transportat la spital, în stare de inconştienţă. Iniţial, pilotul trebuia transportat cu un elicopter, dar din cauza plafonului jos de nori şi a vizibilităţii reduse s-a renunţat la această soluţie.

Potrivit presei internaţionale, francezul a fost dus la spital în comă, dar nu a avut nevoie de respiraţie artifcială.

UPDATE Sutil spune că Bianchi a lovit o automacara

Pilotul german al echipei Sauber, Adrian Sutil, a declarat că monopostul Marussia condus francezul Jules Bianchi a lovit o automacara, la Marele Premiu al Japoniei, desfăşurat, duminică, pe circuitul de la Suzuka.

"Condiţiile au devenit dificile, pe măsură ce ploaia se înteţea, iar vizibilitatea scădea din ce în ce mai mult. Pe o semnalizare cu steaguri galbene, Jules a răsucit monopostul în acelaşi loc. A fost mai mult sau mai puţin acelaşi accident, numai rezultatele au fost diferite. Macaraua încerca să îndepărteze maşina mea când s-a întâmplat accidentul lui Bianchi", a povestit germanul.

Sutil a afirmat că îndepărtarea monopostului său trebuia făcută sub Safety Car şi nu pe o semnalizare cu steaguri galbene. "Referitor la acel viraj, toată lumea ştie că este unul dintre cele mai dificile. Mai ales când se înserează şi ploia se înteţeşte, dacă ai un accident te gândeşti probabil la maşina de siguranţă. Dar astăzi au fost condiţii dificile şi cred că nu e uşor să iei cea mai bună decizie în cel mai bun moment", a explicat el.

Jules Bianchi, 25 de ani, este un produs al academiei Ferrari şi se află la al treilea sezon în Formula 1. Cea mai bună performanţă a sa a fost ocuparea locului 9 la Marele Premiu al Principatului Monaco, în acest an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici