Pique, despre independenţa Cataloniei şi retragerea din echipa naţională

În cadrul unei conferinţe de presă susţinute miercuri în cantonamentul echipei naţionale, fundaşul Gerar Pique a discutat din nou despre eventuala sa retragere din naţională, dar şi despre independenţa Cataloniei, informează ProSport.

1526 afișări
Imaginea articolului Pique, despre  independenţa Cataloniei şi retragerea din echipa naţională

Pique, despre independenţa Cataloniei şi retragerea din echipa naţională

"Joc pentru echipa naţională de foarte mult timp (n.r. 15 ani, când a debutat pentru selecţionata U-16) şi o consider ca fiind familia mea. Acesta este unul dintre principalele motive pentru care sunt aici. E dureros pentru mine să văd că oamenii pun la îndoială acest lucru. Ştiu că sunt persoane care mă vor fluiera, dar vreau să evit o asemenea situaţie", a spus Piqué în prima parte a conferinţei de presă.

După meciul cu Las Palmas din ziua referendumului, fundaşul declara, cu lacrimi în ochi, următoarele: "Sunt mândru de poporul catalan. A fost cea mai nefastă experienţă din viaţa mea. Dacă preşedintele federaţiei crede că deranjez prin venirea mea la echipa naţională, nu am nicio problemă să mă dau la o parte mai devreme de 2018 (n.r. - Pique a anunţat că ediţia din 2018 a Cupei Mondiale va fi ultimul turneu la care va participa cu naţionala Spaniei). Echipa naţională nu e o competiţie de patriotism. Mergi acolo şi joci cât de bine poţi. Eu aşa văd", a spus Piqué, citat de Marca.

Piqué a continuat spunând: "Vreau să rezolva această problemă cu suporterii. Voi da tot ce am mai bun pentru a îmi ajuta antrenorul şi colegii. Prin respect şi dialog putem ajunge la un consens. Sunt convins că există foarte mulţi oameni în Spania, care susţin referendumul, care susţin dreptul la vot. Există o mare problemă în Spania. Dacă nu va exista dialog, va deveni şi mai mare. Prin comunicare, orice problemă poate fi rezolvată", a adăugat Piqué.

"Toată lumea are dreptul la opinie. Respect acest lucru, dar vreau ca şi eu la rândul meu să fiu respectat. Ce se întâmplă acum între Catalonia şi Spania e destul de simplu. E ca şi cum un copil de 18 ani vrea să plece de acasă, pentru că simte că nu este tratat cum ar trebui. Ori discuţi cu el, ori acesta va pleca de acasă. Catalonia nu este contra Spaniei, pur şi simplu vrea să fie independentă.", a concluzionat Piqué.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici