Piţurcă: Dacă suspendarea rămâne, ne-au crescut şansele pentru că am scăpat de un adversar valoros

Fostul selecţioner Victor Piţurcă a declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX, că şansele echipei naţionale de calificare la Euro 2012 au crescut dacă FIFA şi UEFA menţin suspendarea Federaţiei de Fotbal a Bosniei-Herţegovina deoarece România scapă de un adversar valors în grupa D a preliminariilor.

14 afișări
Imaginea articolului Piţurcă: Dacă suspendarea rămâne, ne-au crescut şansele pentru că am scăpat de un adversar valoros

Piţurcă: Dacă suspendarea rămâne, ne-au crescut şansele pentru că am scăpat de un adversar valoros (Imagine: Constantin Vladescu/Mediafax Foto)

"Ne-au crescut şansele la calificare, e logic, pentru că am scăpat de un adversar valoros. Dar asta numai dacă suspendarea Bosniei va rămâne. Pentru că am înţeles că suspendarea este doar până la noi ordine", a spus Piţurcă.

Tehnicianul este de părere că o eventuală calificare a României în urma suspendării Bosniei-Herţegovina nu ar trebui considerată "neonorabilă":

"Asta ar fi culmea, să ne calificăm şi să spunem că este neonorabilă. Astea sunt regulile după care se joacă. Important este ca echipa naţională să ajungă la turneul final, nu cum. Onorabil, neonorabil cel mai important e să fim acolo", a explicat antrenorul.

Victor Piţurcă nu a dorit să vorbească despre posibilitatea de a prelua din nou funcţia de selecţioner al României în cazul demiterii lui Răzvan Lucescu.

"Echipa naţională a României are un antrenor în momentul de faţă şi el trebuie susţinut. Nu vreau să discut acum dacă sunt sau nu dispus să revin la naţională pentru că nu este normal", a adăugat Piţurcă.

Federaţia Bosniacă de Fotbal (NSBIH) a fost suspendată, vineri, "până la noi ordine" de FIFA şi UEFA, deoarece nu a acceptat schimbarea statului în conformitate cu recomandările celor două instituţii.

"Comitetul Executiv al FIFA (din 28 octombrie 2010) şi cel al UEFA (4 octombrie 2010) a cerut federaţiei bosniace să adopte statutul în conformitate cu cerinţele FIFA şi UEFA până la 31 martie 2011, în caz contrar urmând să fie automat suspendată. Adunarea Generală a federaţiei bosniace, din 29 martie 2011, nu a întrunit cvorumul necesar pentru adoptarea unui nou statut, astfel că federaţia şi-a pierdut drepturile de membru cu efect imediat şi până la noi ordine. Echipele reprezentative şi echipele de club nu mai au voie să participe la competiţii internaţionale de la 1 aprilie 2011 până la rezolvarea problemei. De asemenea, de la 1 aprilie 2011 niciun oficial sau reprezentant al federaţiei nu mai poate participa la meciuri sau evenimente internaţionale", se arată în comunicatul FIFA şi UEFA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici