Video Piţurcă: Euro-2008 este important pentru jucători nu pentru bani (Video Mediafax)

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat, luni, că turneul final al Campionatului European este important pentru jucătorii din reprezentativa României nu pentru bani, apreciind că aceştia vor veni din contractele ulterioare, în cazul obţinerii de performanţe.

14 afișări

"Sunt oameni potenţi din fotbal care vin şi oferă diferite prime echipei naţionale pentru performanţă. Chiar dacă ne oferă, pentru noi turneul final e important nu pentru bani. Pentru că dacă vom înregistra performanţe, vor veni şi banii şi nu din ce ne oferă oamenii potenţi financiar, ci din ce va decurge din contracte. Le-am spus băieţilor că atunci când obţii performanţe, toţi ochii vor fi aţintiţi asupra lor şi contractele vor veni. Am dat exemplu cât câştigă Chivu la Inter. De ce n-ar câştiga şi Tamaş şi Goian, care sunt la fel de valoroşi şi pot ajunge la echipe mari", a declarat Piţurcă.

Căpitanul Cristian Chivu a precizat că jucătorii români nu participă la Euro-2008 pentru bani. "Nu mergem la turneul fianl pentru bani, ci pentru că ne face o deosebită plăcere să reprezentăm această ţară", a spus Chivu, în timp ce Mutu a precizat că nu este nevoie de motivaţie, subliniind că este vorba de recunoaştere.

Finanţatorul Stelei, Gigi Becali, a anunţat, zilele trecute, că va oferi o primă de 5,5 milioane pentru jucătorii echipei naţionale a României dacă vor câştiga Campionatul European din această vară şi aşteaptă să vadă dacă DNA va ancheta oferta sa. Finanţatorul stelist a precizat că selecţionerul Victor Piţurcă şi preşedintele FRF, Mircea Sandu, au fost de acord cu premierea "tricolorilor".

Duminică, atacantul Adrian Mutu a declarat că Gigi Neţoiu a oferit jucătorilor din naţionala României 600.000 de euro drept primă pentru o eventuală calificare din grupa C la Euro-2008, mai mult decât finanţatorul stelist Gigi Becali, care a promis 500.000 de euro.

Reprezentativa României va evolua în grupa C la turneul final al Campionatului European din 2008, alături de selecţionatele Olandei, Franţei şi Italiei.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici