Piţurcă: Rădoi să mă sune dacă vrea din nou la naţională. Lui Chivu i se va face dor de echipă

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că nu va face niciun pas pentru a-l convinge pe Mirel Rădoi să revină asupra deciziei de a se retrage de la echipa naţională, precizând că jucătorul trebuie să îl sune pentru a-l convoca din nou.

159 afișări
Imaginea articolului Piţurcă: Rădoi să mă sune dacă vrea din nou la naţională. Lui Chivu i se va face dor de echipă

Mirel Rădoi (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

"Revenirea lui depinde doar de el. Trebuie să vină de la el dacă doreşte să revină la echipa naţională, eu nu voi face niciun pas în sensul ăsta. Fiindcă din punctul meu de vedere e inadmisibil să te retragi de la naţională pentru că nu ştiu ce clinci ai avut cu un oficial al federaţiei. Pur şi simplu Mirel n-a mai vrut să vină la naţională, nu ăla a fost motivul. Iar declaraţia lui, în care spunea că dacă voi încerca să vorbesc cu el mă va refuza politicos, a fost un răspuns. Dacă el va dori să revină, nu ştiu dacă ştie numărul meu de telefon că mi l-am schimbat, dar e simplu de aflat, ar avea o discuţie cu mine şi imediat ar reveni la naţională", a menţionat tehnicianul.

În ceea ce îl priveşte pe Cristian Chivu, şi el retras de la prima reprezentativă, Victor Piţurcă a explicat că ar creşte şansele de a reveni dacă România ar câştiga partidele cu Luxemburg şi Franţa şi dacă s-ar schimba modul în care e tratată echipa naţională.

"N-am mai vorbit cu Chivu. Mai trebuie să las un timp să treacă, să i se facă dor de echipa naţională. Trebuie să mai treacă timp să înţeleagă că a făcut o greşeală, pentru că din punctul meu de vedere a făcut o greşeală retrăgându-se. Şi cu siguranţă i se va face dor de naţională. Dacă s-ar schimba puţin atmosfera din jurul echipei naţionale şi felul în care este tratată echipa naţională şi el, precum şi dacă vom câştiga şi aceste două partide, probabil că ar fi şanse mai mari ca el să revină", a precizat Piţurcă.

Mijlocaşul Mirel Rădoi a anunţat, la 14 octombrie 2010, că nu va mai răspunde convocărilor la echipa naţională, el luând decizia de a se retrage de la prima reprezentativă în vestiar, la meciul cu Franţa, pierdut cu scorul 0-2, în preliminariile Euro-2012. Rădoi a fost nemulţumit şi de o declaraţie a directorului general al FRF, Ionuţ Lupescu, care afirmase despre el că are evoluţii în scădere deoarece joacă într-un campionat slab precum cel din Arabia Saudită.

De asemenea, fundaşul Cristian Chivu şi-a anunţat, la 21 mai 2011, retragerea din prima reprezentativă, înaintea partidei cu Bosniei-Herţegovina, din preliminariile Euro 2012.

Echipa naţională a României întâlneşte, vineri, de la ora 20.30, pe Stadionul Josy Barthel, selecţionata Luxemburgului, iar la 6 septembrie, de la ora 21.30, pe Arena Naţională, prima reprezentativă a Franţei, în cadrul preliminariilor Euro 2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici