Platini: Spania, Anglia şi Brazilia sunt marile favorite la câştigarea CM-2010

Preşedintele UEFA, Michel Platini, a declarat că naţionalele Spaniei, Angliei şi Braziliei sunt cele "trei mari favorite" la câştigarea turneului final al Cupei Mondiale din 2010 (11 iunie -11 iulie), iar, în opinia sa, reprezentativa Franţei va trece de faza grupelor.

17 afișări
Imaginea articolului Platini: Spania, Anglia şi Brazilia sunt marile favorite la câştigarea CM-2010

Platini: Spania, Anglia şi Brazilia sunt marile favorite la câştigarea CM-2010 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"După mine, există trei echipe care sunt acolo sus: Spania, Anglia şi Brazilia. Ele au cele mai bune echipe, cei mai buni jucători şi evoluează cel mai bine. Apoi, ne putem imagina un al doilea cerc cu Germania, Italia şi Argentina. Nu o văd pe Franţa să câştige, dar o văd trecând de prima fază. După aceea va juca fie contra Argentinei, fie cu Nigeria. Naţionala Franţei nu e în prezent cea mai bună echipă din lume, nici în primele trei echipe din lume", a spus Michel Platini, într-un interviu acordat Groupe Hersant Media.

Platini a adăugat că selecţionata Franţei, adversara reprezentativei României în preliminariile Euro-2012, va fi însă o echipă greu de învins la competiţia din Africa de Sud: "Totuşi, Franţa este una dintre acele echipe, cum sunt şi Argentina, Germania, Italia, Portugalia sau Olanda, care va fi greu de învins. Există unii jucători destul de buni în acest grup al Franţei, dar nu sunt mari individualităţi. Cred că Franţa a pierdut o mare generaţie".

Conducătorul forului european a făcut o referire şi la selecţionerul Raymond Domenech, pe care l-a susţinut după prestaţia slabă a naţionalei franceze la turneul final al Euro-2008. "Există o problemă Raymond, dar e o problemă de personalitate, nu de tehnician", a completat Platini.

Franţa face parte din grupa A a Cupei Mondiale, alături de Uruguay, Mexic şi Africa de Sud.

Urmăreşte evoluţia echipei tale favorite, live pe telefonul tău mobil. Pentru mai multe detalii click aici

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici