Pogacar domină din nou pe căţărare şi câştigă etapa 15 din Giro

  • Tadej Pogacar şi-a subliniat duminică în Alpii italieni calităţile de căţărător.
  • Liderul Giro d'Italia a câştigat etapa 15, cea mai lungă şi probabil cea mai dificilă din cursă, care a implicat o diferenţă de altitudine de 5.400 de metri.
  • Luni este zi de pauză în Il Giro.
Urmărește
270 afișări
Imaginea articolului Pogacar domină din nou pe căţărare şi câştigă etapa 15 din Giro

Pogacar domină din nou pe căţărare şi câştigă etapa 15 din Giro

Pe cei 222 km de la Manerba del Garda la Livigno, Pogacar a atacat pe căţărare cu o cursă solitară de 14 km pentru a urmări rutierii din evadare şi pe liderul Nairo Quintana, depăşindu-l pe columbian cu 1,9 km înainte de finalul ascensiunii de la Mottolino.

Pogacar l-a depăşit şi apoi lăsat mult în urmă pe Quintana, câştigător al Giro d'Italia în 2014. Slovenul în vârstă de 25 de ani a ajuns până în vârf, lăsând grupul de urmăritori mult în urmă şi aproape că şi-a dublat avansul în clasamentul general cu o săptămână înainte de final.

„Astăzi a fost una dintre cele mai bune zile pentru mine... a fost o etapă foarte frumoasă, un traseu foarte bun, cu căţărări frumoase. Echipa a făcut o treabă bună. Ne-am gândit la această etapă încă din decembrie", a declarat Pogacar.

„Sunt super fericit că am ţinut-o sub control. A fost o evadare foarte puternică, dar am dat totul în ultimii 10-15 km. Sunt super fericit că am putut câştiga o etapă regină în Livigno, unul dintre locurile mele preferate din Italia.

„Obişnuiam să îi urmăresc pe Quintana şi (Chris) Froome atacându-se reciproc, dar întotdeauna prea aproape de final. Eram mereu supărat că el (Quintana) nu ataca de la distanţă, dar astăzi a făcut o treabă bună."

Victoria a fost a patra de etapă a lui Pogacar, care a trecut linia de sosire fără niciun rider la vedere, în timp ce cei mai apropiaţi rivali ai săi, Dani Martinez (Bora-Hansgrohe) şi Geraint Thomas (Ineos Grenadiers), au terminat pe locurile cinci şi şase, la două minute şi 51 de secunde în urmă.

Pogacar, de două ori câştigător al Turului Franţei, şi-a stabilit acum un avans de şase minute şi 41 de secunde faţă de Thomas, în timp ce Martinez se află la alte 15 secunde în urmă.

Luni este zi de odihnă, iar Giro se reia o zi mai târziu cu etapa a 16-a de munte, o cursă de 202 km de la Livigno la Santa Cristina Valgardena.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici