Ponor: Plec la Viena pentru o intervenţie la tendon, voi trage cu toată puterea pentru JO de la Rio

Gimnasta Cătălina Ponor a notat, duminică, pe pagina sa de Facebook, că pleacă la Viena pentru o intervenţie la tendon, însă a menţionat că va "trage cu toată puterea" pentru a participa anul viitor la Jocurile Olimpice de la Rio.

377 afișări
Imaginea articolului Ponor: Plec la Viena pentru o intervenţie la tendon, voi trage cu toată puterea pentru JO de la Rio

Ponor: Plec la Viena pentru o intervenţie la tendon, voi trage cu toată puterea pentru JO de la Rio (Imagine: Victor Ciupuliga / Mediafax Foto)

"Azi plec la Viena, pentru o intervenţie la tendon, dar în niciun caz nu am ajuns de urgenţă la spital. Vă asigur că am scăpare şi, mai mult decât atât, că voi trage cu toată puterea să fiu pentru voi la Olimpiada de la Rio! Operaţia presupune, de fapt, curăţarea tendonului, pentru a nu mai întâmpina probleme cu el de acum înainte. Pentru un sportiv este o operaţie uşoară şi nu mă va da peste cap. Va urma o perioadă de refacere, după care voi fi aptă pentru antrenamente. Drumul meu spre Rio nu se opreşte aici. M-am întors în gimnastică având un scop în minte şi am să-l duc până la capăt", a notat sportiva.

Ca urmare a problemei pe care o are la tendon, Cătălina Ponor nu face parte din echipa României pentru Campionatele Mondiale de la Glasgow, care vor începe în 23 octombrie, multipla campioană, accidentată luna trecută, fiind înlocuită cu Andreea Munteanu. Potrivit anunţului de marţi al forului internaţional de profil, Cătălina Ponor a fost înlocuită în echipa României cu Andreea Munteanu, care va fi rezervă, celelalte componente ale lotului fiind Larisa Iordache, Diana Bulimar, Laura Jurca, Anamaria Ocolişan şi Silvia Zarzu.

Cătălina Ponor, care a decis să se retragă din marea performanţă în urmă cu trei ani, iar în 2015 a anunţat că-şi doreşte revenirea în gimnastică, a concurat, luna trecută, în cadrul bilateralului amical România-Franţa, câştigat de echipa ţării noastre. Ponor a primit atunci următoarele note: 14,900 la bârnă, 14,850 la sărituri şi 13,950 la sol.

Ulterior, Cătălina Ponor s-a accidentat şi nu a participat la Campionatele Naţionale de la Bucureşti, însă ea a fost nominalizată în echipa pentru CM de la Glasgow, sperându-se într-o revenire a stării sale de sănătate.

"Nu e refăcută după accidentarea acea uşoară, speram că-şi revine, dar nu merită forţată. A suferit un fel de întindere la tendonul unui picior, undeva în zona inserţiei musculare, nu vreau să intru în detalii medicale, pentru că nu mă pricep. Era un ajutor mare pentru echipa României participarea Cătălinei la Mondiale, dar e important să fie refăcută sută la sută şi să ne ajute în competiţiile importante de anul viitor", a declarat, marţi, preşedintele FR Gimnastică, Adrian Stoica, pentru MEDIAFAX.

Cătălina Ponor (27 de ani) este triplă campioană olimpică la JO din 2004 şi dublă medaliată la ediţia din 2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici