Ponta, la premierea CSM Ştiinţa Baia Mare: La anul vreau să vă fiu alături la Cupa Mondială de rugby

Premierul Victor Ponta i-a premiat, miercuri, la Palatul Victoria, pe jucătorii echipei CSM Ştiinţa Baia Mare, câştigătoarea campionatului naţional de rugby, şi le-a spus sportivilor care fac parte şi din echipa naţională că anul viitor vrea să le fie alături la Cupa Mondială.

63 afișări
Imaginea articolului Ponta, la premierea CSM Ştiinţa Baia Mare: La anul vreau să vă fiu alături la Cupa Mondială de rugby

Victor Ponta (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

El le-a oferit câte o medalie jucătorilor şi staff-ului echipei CSM Ştiinţa Baia Mare, precum şi preşedintelui clubului, deputatul PSD Călin Matei.

Ponta a arătat că vrea să păstreze o tradiţie pe care alte ţări o au, aceea de a-i felicita în numele statului, al Guvernului, pe campionii olimpici, mondiali, europeni, dar şi naţionali, amintind că a fost alături de echipa naţională, la începutul anului, la derbiul Georgia-România şi arătând că anul viitor vrea să fie alături de naţionala de rugby la Cupa Mondială.

"Eu sunt un admirator şi un spectator al acestui sport nobil, nu l-am practicat pentru că e pentru oameni foarte bine clădiţi (...) Am un mesaj şi pentru aceia dintre dumneavoastră care joacă în echipa naţională: am fost alături de dumneavoastră într-un moment trist la Tibilisi, când nu am reuşit să câştigăm, dar vreau să fiu alături de dumneavostră anul viitor la Cupa Mondială (...) Anul viitor, cu Franţa, Irlanda, Italia şi Canada, o să fie destul de greu, dar sunt convins că o să vă faceţi datoria", a afirmat Ponta, care a amintit că naţionala Romaniei nu a lipsit de la nicio ediţie a Cupei Mondiale.

Preşedintele clubului, Călin Matei a arătat că Ştiinţa Baia Mare a jucat zece finale în ultimii 5-6 ani, iar de anul viitor va reprezenta în premieră România la Challenge Cup.

"Sunt convins că această vizită la Palat, la dumneavoastră, şi şi în prezenţa ministrului Sportului va motiva, pentru că, de data asta, în competiţiile externe nu vor reperezenta doar Baia Mare şi Maramureş, vor reprezenta România", a spus preşedintele clubului CSM Ştiinţa Baia Mare.

Sportivii, care s-au îmbrăcat în tricouri cu însemnele echipei de rugby a Noii Zeelande, al cărui fan s-a declarat Victor Ponta, i-au dăruit premierului o minge cu semnăturile lor, precum şi un fanion al echipei şi un fular de suporter al CSM Ştiinţa Baia Mare. Premeirul Ponta a precizat însă că este în primul rând fanul echipei naţionale a României şi apoi al altor naţionale.

Ştiinţa Baia Mare a cucerit al cincilea titlu din palmares, după ce a învins, sâmbătă, la Bucureşti, cu scorul de 25-19, echipa Farul Constanţa, în finala SuperLigii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici