Ponta spune că Guvernul va garanta cu 17,2 milioane de dolari bugetul organizării JOT 2020 la Braşov

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, la finalul videoconferinţei cu oficialii CIO, că Guvernul României va garanta cu până la 17,2 milioane de dolari bugetul organizării ediţiei de iarnă a Jocurilor Olimpice de Tineret din 2020 în cazul în care oraşul Braşov va primi găzduirea întrecerilor.

96 afișări
Imaginea articolului Ponta spune că Guvernul va garanta cu 17,2 milioane de dolari bugetul organizării JOT 2020 la Braşov

Ponta spune că Guvernul va garanta cu 17,2 milioane de dolari bugetul organizării JOT 2020 la Braşov ((Imagine: Shutterstock)

Bugetul de 17,2 milioane de dolari, care include şi investiţiile în infrastructură, a fost inclus de Primăria Braşov în dosarul de candidatură, iar Guvernul îl va garanta pentru situaţia în care oficialităţile locale nu vor reuşi să îl acopere în întregime, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"CIO solicită Guvernului - şi vom avea decizia aceasta - să garanteze cu până la maximum 17,2 milioane de dolari, în cazul în care nu se obţin bugetele aşa cum s-a prezentat în dosarul de azi (n.r. - dosarul de candidatură al oraşului Braşov). M-am angajat să fac acest lucru în numele Guvernului României. Am depus la dosarul de candidatură garanţii şi am vrut să particip şi la această discuţie cu CIO pentru a reitera sprijinul Guvernului. Cred că România poate organiza în 2020 acest eveniment, care este unul atât al Braşovului şi al localităţilor din jur, cât şi al României", a explicat premierul.

Victor Ponta a menţionat că JOT 2020 va fi cel mai mare eveniment sportiv organizat în România după 1989 dacă Braşovul va primi organizarea. "În 2013, cu sprijinul autorităţilor locale, inclusiv cu sprijinul Guvernului, România a organizat foarte bine FOTE. Nu este aprecierea noastră, ci o forurilor internaţionale. Cu acest feed-back şi cu iniţiativa COSR, Guvernul şi Primăria Braşov au decis să depună şi dosarul de candidatură pentru 2020. În cazul în care vom obţine dreptul de a organiza JOT 2020, acesta va fi cel mai mare eveniment realizat în România după 1989", a spus Ponta, care s-a arătat convins că "şi în prezent, şi în 2020, Braşovul are ceea ce îi trebuie pentru organitarea unui astfel de eveniment".

Ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, a declarat, miercuri, că organizarea JOT din 2020 este un punct important în strategia sa. "Este un punct important în strategia noastră să atragem cât mai multe evenimente internaţionale, pentru ca publicul din România să aibă ocazia să îşi susţină acasă sportivii favoriţi", a precizat Szabo.

Prezent la videoconferinţa de la Braşov, preşedintele COSR, Alin Petrache, s-a arătat optimist în ceea ce priveşte câştigarea de către Braşov a organizării ediţiei de iarnă a JOT 2020. "A fost o întâlnire video reuşită pentru noi. Sper că ceea ce s-a văzut a fost faptul că România e sprijinită şi îşi doreşte cel mai mare eveniment sportiv pe care l-a organizat vreodată. Sperăm ca la 31 iulie, la Kuala Lumpur, Braşovul să câştige", a spus Petrache.

Ioan Dobrescu, secretarul general al COSR, a adăugat că după anul 2020 România şi-ar putea impune ca obiectiv şi organizarea unei ediţii de iarnă a Jocurilor Olimpice. "După 2020 România ar putea să vorbească despre organizarea unor Jocuri Olimpice mari, dar tot de iarnă, pentru că de vară nu se poate pune problema. Aşa ceva este imposibil la noi pentru încă 50 de ani de aici încolo", a menţionat oficialul COSR.

Oraşul Braşov a depus dosarul de candidatură pentru organizarea ediţiei de iarnă a Jocurilor Olimpice de Tineret din 2020 la sfârşitul anului trecut. Braşovul candidează cu oraşul elveţian Lausanne pentru găzduirea întrecerilor.

Pentru ediţia de iarnă a Jocurilor Olimpice de Tineret din 2020, România a propus până acum desfăşurarea a patru sporturi, cu zece probe, printre care schi biatlon şi fond, schi alpin, combinată nordică şi sărituri, snowboard, patinaj artistic, patinaj viteză şi hochei, la acestea s-ar mai putea adăuga bob şi/sau curling.

Desemnarea oraşului gazdă al jocurilor din 2020 va avea loc la 31 iulie, la Kuala Lumpur.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici