Popovici: „O populaţie educată prin sport este una sănătoasă şi gata să înfrunte şi alte probleme”

Înotătorul român David Popoici a devenit miercuri seara dublu campion mondial, după ce a câştigat şi proba regină de 100 metri liber. Într-un interviu acordat postului public de televiziune, Popovici a ţinut o scurtă pledoarie pentru sport.

1073 afișări
Imaginea articolului Popovici: „O populaţie educată prin sport este una sănătoasă şi gata să înfrunte şi alte probleme”

Popovici: „O populaţie educată prin sport este una sănătoasă şi gata să înfrunte şi alte probleme”

Popovici a recunoscut sincer că s-a bucurat că s-a terminat participarea sa la mondiale şi „că am reuşit să câştig acest concurs în stil”.

De asemenea, el s-a arătat încântat de faptul că evoluţia sa a fost transmisă la televiziune.

„Mă bucur că milioane de oameni m-au urmărit. Sper că v-am făcut pe toţi mândri. Urmează o vară plină, un sezon competiţional încărcat, dar pe care abia îl aştept”, a mai spus românul, care se pregăteşte de alte trei competiţii de top, campionatele europene şi mondiale de juniori şi cele europene de seniori.

Popovici a susţinut că nu s-a pregătit „extraordinar de tare” pentru acest mondial, ceea ce îl face şi mai optimist în ceea ce priveşte rezultatele din viitor.

„Aş minţi dacă aş spune că nu am fost într-o stare bună, într-o formă competiţională bună. Am fost, numai că nu ştiam. Şi cred că e un lucru bun că pot să mă surprind în continuare ”.

La abia 17 ani, Popovici a vorbit cu multă maturitate despre efectele pe care rezultatele sale le pot avea asupra copiilor din România, asupra dezvoltării sportului.

„Înotul este un sport foarte sănătos. Susţin absolut orice sport, orice copil sau părinte, care vrea să se apuce de un sport, sau părinte care vrea să îl trimită să facă un sport.

Sportul este cel mai bun ambasador şi o populaţie, o societate educată din punctul ăsta de vedere este una sănătoasă şi gata să înfrunte şi alte probleme din alte domenii”, a mai spus Popovici la televiziunea publică.

Întrebat cum s-ar descrie, cel poreclit de unchiul său „Racheta” (romanian missile) a spus:

Un puşti care înoată repede, un tip banal care e capabil să facă lucruri extraordinare şi să inspire oameni, alături de oameni extraordinari în spatele lui.”

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici