Preliminarii EURO 2020 | A fost anunţată ora meciului Spania - România / Echipele probabile

Echipa naţională de fotbal a României întâlneşte Spania, luni, de la ora 21:45, pe Stadionul „Wanda Metropolitano, din Madrid, în ultimul joc din grupa F de calificare la EURO 2020. Înaintea acestui joc, tricolorii au ratat calificarea la turneul final din actualele preliminarii.

3045 afișări
Imaginea articolului Preliminarii EURO 2020 | A fost anunţată ora meciului Spania - România / Echipele probabile

Preliminarii EURO 2020 | A fost anunţată ora meciului Spania - România

UPDATE: Spania - România: Echipele probabile:

Spania: Kepa – Jesus Navas, Albiol, Ramos, Bernat – Ruiz, Busquets, Saul – Oyarzabal, Morata, Alcacer
Rezerve: De Gea, P. Lopez, Carvajal, I. Martinez, P. Torres, Thiago, Sarabia, Dani Olmo, Rodri, Gaya, G. Moreno, Cazorla
Antrenor: Robert Moreno

România: Tătăruşanu – R. Benzar, Nedelcearu, Burcă, Toşca – R. Marin, T. Băluţă – I. Hagi, N. Stanciu, Mitriţă – G. Puşcaş
Rezerve: S. Lung, Fl. Niţă, Ad. Rus, Fl. Coman, Bancu, Keşeru, Mogoş, C. Deac, Alibec, I. Cristea, Cicâldău, Budescu
Antrenor: Cosmin Contra

Ştirea iniţială

Vineri, România a pierdut meciul cu Suedia, disputat pe Arena Naţională, scor 0-2, ratând astfel şansa de a se califica la turneul final din preliminarii. Astfel, miza meciului cu Spania este una destul de redusă. De asemenea, partida de la Madrid ar putea fi ultima pentru selecţionerul Cosmin Contra, care a anunţat că înţelegerea sa cu Federaţia Română de Fotbal expiră în luna decembrie în cazul în care nu reuşeşte să califice naţionala la EURO 2020.

Potrivit FRF, Spania şi România s-au întâlnit de 17 ori. Palmaresul este unul foarte echilibrat, spaniolii având 6 victorii, iar România 5. De asemenea, 6 partide s-au încheiat la egalitate. Ultimul joc dintre cele două formaţii a avut loc pe 5 septembrie 2019, pe Arena Naţională, meci pe care ibericii l-au câştigat cu scorul de 2-1.

Înaintea meciului cu Spania, Cosmin Contra a explicat că va avea o discuţie cu oficialii Federaţiei Române de Fotbal, după jocul de la Madrid, în care se va stabili dacă va continua sau la echipa naţională.

„Am discutat cu preşedintele, dar nu am discutat dacă voi continua. L-am rugat să mă lase să pregătesc acest meci, apoi vom analiza câteva zile şi, probabil spre sfârşitul săptămânii viitoare, vom vorbi despre ce va fi pe viitor. Nu am luat nicio decizie, e important să ai timp de gândire, să analizezi la rece ce ai făcut. Dacă voi simţi că nu mai are rost să continui, nu voi mai continua.

Sunt foarte corect cu ce se întâmplă, sunt trei echipe cu care ne-am luptat la calificare şi contra cărora n-am reuşit nicio victorie. Principalul responsabil sunt eu, după meciul de mâine şi nişte zile de gândire voi lua o decizie. Realitatea crudă e că nu am câştigat niciun meci contra celor trei adversari. Au fost critici şi când mergea bine naţionala. Există o limită însă a bunului simţ, avem şi noi familii, părinţi care suferă, plâng””, a declarat Cosmin Contra la conferinţa de presă.

Din grupa F de calificare la EURO 2020, Spania şi Suedia şi-au asigurat prezenţa la turneu final. În cazul în care Norvegia obţine un rezultat mai bun decât al României în ultima rundă, tricolorii vor încheia grupa pe locul 4.

Clasamentul grupei F, cu o rundă rămasă de disputat:

1. Spania - 23 de puncte
2. Suedia - 18 puncte
3. România - 14 puncte
4. Norvegia - 14 puncte
5. Insulele Feroe - 3 puncte
6. Malta - 3 puncte

Deşi nu mai poate obţine calificarea la EURO 2020 din preliminarii, tricolorii vor mai avea o şansă la barajul din Liga Naţiunilor, care presupune disputarea a două runde (semifinală şi finală) împotriva unui adversar care urmează să fie desemnat. Tragerea la sorţi pentru acest baraj va avea loc vineri, 22 noiembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici