Premier League va aduce un omagiu victimelor din Israel-Gaza la meciurile din weekendul viitor

Premier League a emis joi un comunicat cu privire la războiul dintre Israel şi Hamas şi a confirmat că va exista un moment de reculegere la reluarea meciurilor după pauza internaţională din octombrie.

78 afișări
Imaginea articolului Premier League va aduce un omagiu victimelor din Israel-Gaza la meciurile din weekendul viitor

Premier League va aduce un omagiu victimelor din Israel-Gaza la meciurile din weekendul viitor

Premier League a anunţat că jucătorii vor purta banderole negre şi vor ţine un minut de reculegere în semn de doliu pentru victimele războiului Israel-Hamas.

Conflictul dintre Israel şi Hamas, gruparea teroristă care guvernează Fâşia Gaza din teritoriile palestiniene, a început sâmbăta trecută, după ce Hamas a lansat un atac surpriză. Peste 2.500 de persoane din Israel şi Palestina au murit de la începutul conflictului, conform relatărilor oficiale.

Guvernul britanic a cerut organismelor sportive să facă referire "în mod corespunzător" la războiul Israel-Hamas. Mirror Sport relatează că jucătorii musulmani şi arabi din fotbalul englez, din cricket şi rugby au organizat miercuri o întâlnire pe tema conflictului.

Unii jucători din Premier League şi-au spus părerea pe această temă, Mohamed Elneny arătându-şi sprijinul pentru Palestina, iar Oleksandr Zinchenko anunţând: "Sunt alături de Israel".

Premier League a emis joi o declaraţie, aşa cum era de aşteptat, în care precizează:

„Premier League este şocată şi întristată de escaladarea crizei din Israel şi Gaza şi condamnă cu fermitate actele oribile şi brutale de violenţă împotriva civililor nevinovaţi. Sperăm la pace, iar simpatia noastră sinceră este alături de victime, familiile lor şi comunităţile afectate.

„În semn de respect pentru toţi cei afectaţi, jucătorii, managerii şi oficialii meciurilor din Premier League vor purta banderole negre şi vor păstra un moment de reculegere la meciurile care vor avea loc de sâmbătă 21 până luni 23 octombrie. Liga va face, de asemenea, o donaţie către Crucea Roşie Britanică pentru a sprijini eforturile de ajutorare a celor care au nevoie urgentă de ajutor."

Decizia Premier League vine după ce Federaţia de Fotbal engleză a decis să nu ilumineze Stadionul Wembley în culorile steagului Israelului în timpul meciului amical de vineri seară dintre Anglia şi Australia. La fel ca Premier League, FA a confirmat joi această decizie.

În declaraţia FA se arată astfel: "Vineri seara, ne vom aminti de victimele nevinovate ale evenimentelor devastatoare din Israel şi Palestina.

"Gândurile noastre se îndreaptă către ei, către familiile şi prietenii lor din Anglia şi Australia şi către toate comunităţile care sunt afectate de acest conflict în curs de desfăşurare. Ne pronunţăm pentru umanitate şi pentru a pune capăt morţii, violenţei, fricii şi suferinţei.

"Jucătorii Angliei şi Australiei vor purta banderole negre în timpul meciului de pe stadionul Wembley şi va avea loc, de asemenea, un moment de reculegere ţinut înainte de startul meciului.

"În urma discuţiilor cu partenerii şi părţile interesate externe, vom permite doar steaguri, replici ale kiturilor şi alte reprezentări ale naţionalităţii naţiunilor concurente în interiorul stadionului Wembley pentru următoarele meciuri împotriva Australiei [13 octombrie] şi Italiei [17 octombrie]."

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici