Premiile AFAN 2020: Denis Man declarat fotbalistul sezonului 2019-2020

  • Asociaţia Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori din România (AFAN) a anunţat câştigătorii Premiilor AFAN 2020, acordate pentru sezonul 2019-2020.
  • Premiul pentru cel mai bun fotbalist i-a revenit lui Denis Man, iar titlul de cel mai bun fotbalist străin din România, lui Paolo Vinicius.
247 afișări
Imaginea articolului Premiile AFAN 2020: Denis Man declarat fotbalistul sezonului 2019-2020

Sursa foto: profimedia

„A fost un an dificil pentru toată lumea, inclusiv pentru lumea sportului, astfel încât avem o satisfacţie în plus că am reuşit să strângem rândurile şi să îi alegem şi de această dată pe cei mai buni. Sunt singurele premii de sport decise chiar de sportivi, iar AFAN îşi întăreşte astfel misiunea de a fi alături de ei, mai ales la greu”, se arată în comunicatul făcut public pe site-ul afan.ro.

Clasamentul final al premiilor AFAN 2020 a fost stabilit prin vot online de către fotbaliştii din primele două ligi, respectiv fotbalistele din prima ligă, alături de biroul executiv şi echipa AFAN.

Trofeul pentru cel mai bun fotbalist al sezonului trecut i-a fost acordat, conform voturilor, lui Dennis Man (FCSB/Parma), cel care a şi fost „răsplătit” recent pentru performanţele lui cu un transfer în Serie A, la Parma. Man este şi cel mai bun fotbalist U21.

Cel mai bun 11 al sezonului 2019-20 a fost ales următorul: Bălgrădean – Creţu, Vinicius, Burcă, Camora – Olaru, Cicâldău, Moruţan – Man, Koljic, Coman.

Cel mai bun fotbalist din liga a doua a fost ales Ovidiu Herea, iar fotbalistul străin al sezonului este Paolo Vinicius.

În fotbalul feminin, premiantele sezonului sunt Margarita Panova (portar), Teodora Meluţă (fundaş), Mihaela Ciolacu (mijlocaş), respectiv Laura Rus (atacant).

Cel mai bun jucător de futsal a fost în 2019-20 Mimi Stoica.

La capitolul antrenori, primesc trofeele Dan Petrescu, pentru performanţele cu CFR Cluj din Liga 1 şi Europa League, respectiv Laszlo Balint, pentru reuşitele cu UTA din liga a doua.

Cel mai bun arbitru român a fost ales Ovidiu Haţegan, iar cel mai bun conducător de club a fost desemnat Cornel Şfaiţer, actualmente la Sepsi OSK.

Lista câştigătorilor:

Cel mai bun 11: Portar: Cristian Bălgradean, Fundaşi: Valentin Creţu, Paolo Vinicius, Andrei Burcă, Mario Camora; Mijlocaşi: Darius Olaru, Alexandru Cicâldău, Olimpiu Moruţan; Atacanţi: Dennis Man, Elvir Koljic, Florinel Coman.

Cel mai bun fotbalist Liga 2: Ovidiu Herea

Cel mai bun fotbalist U21: Dennis Man

Cel mai bun fotbalist străin din România: Paolo Vinicius

Cel mai bun fotbalist din România: Dennis Man

Cel mai bun antrenor din Liga 1: Dan Petrescu

Cel mai bun antrenor din Liga 2: Laszlo Balint

Cel mai bun portar (fotbal feminin): Margarita Panova

Cel mai bun fundaş (fotbal feminin): Teodora Meluţă

Cel mai bun mijlocaş (fotbal feminin): Mihaela Ciolacu

Cel mai bun atacant (fotbal feminin): Laura Rus

Cel mai bun jucător de futsal: Mimi Stoica

Cel mai bun arbitru: Ovidiu Haţegan

Cel mai bun conducător de club: Cornel Şfaiţer.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici