Prepeliţă, Alexa şi Ezequias, suspendaţi câte trei etape

Mijlocaşul stelist Andrei Prepeliţă şi jucătorii rapidişti Dan Alexa şi Ezequias Tavares, eliminaţi în derbiul etapei a XI-a a Ligii I, au fost suspendaţi câte trei etape de Comisia de Disciplină a LPF, a anunţat, miercuri, vicepreşedintele comisiei, Florin Gâtejan.

116 afișări
Imaginea articolului Prepeliţă, Alexa şi Ezequias, suspendaţi câte trei etape

Prepeliţă, Alexa şi Ezequias, suspendaţi câte trei etape (Imagine: George Filip/Mediafax Foto)

Cei trei au primit şi câte 3.000 lei penalitate financiară.

De asemenea, Comisia de Disciplină a respins ca neîntemeiat memoriul depus de FC Steaua împotriva jucătorilor rapidişti Dănuţ Coman, Daniel Pancu şi Rui Duarte.

"Am respins plângerea celor de la Steaua pentru că ne-am uitat în regulament şi am văzut că arbitrii au fost de faţă la acel incident. Ei au cântărit dacă au fost sau nu abateri grave, iar noi nu putem să ne substituim arbitrilor. Tudor (n.r. - centralul Alexandru Tudor) era la doi metri de incident, iar un alt arbitru era exact în mijlocul jucătorilor şi încerca să-i despartă. Au văzut clar ce s-a întâmplat, iar în raport au scris doar de Prepeliţă şi Alexa. Mai departe, dacă CCA va considera că Tudor a greşit este treaba lor să-l sancţioneze", a spus Florin Gâtejan după şedinţa Comisiei de Disciplină.

Finanţatorul Gigi Becali a declarat, marţi, într-o emisiune televizată, că Steaua va solicita LPF, pe baza înregistrării video, suspendarea mai multor jucători rapidişti implicaţi în bătaia din derbi, printre cei vizaţi fiind Daniel Pancu, Rui Duarte şi Dani Coman, care nu au fost eliminaţi de arbitru.

Tot miercuri, Comisia de Disciplină a LPF a decis suspendarea pentru două etape şi amendarea cu 3.000 de lei a jucătorului Elias Bazzi (Universitatea Cluj), care a primit direct cartonaşul roşu, pentru lovirea unui adversar, în meciul cu Pandurii, din etapa a XI-a a Ligii I.

Jucătorii Iulian Popa (Voinţa Sibiu), Apostol Muzac (Concordia Chiajna) şi Sebastian Achim (Universitatea Cluj), eliminaţi pentru cumul de cartonaşe galbene, au primit câte o etapă de suspendare şi câte o penalitate financiară de 740 de lei.

Formaţiile Steaua şi Rapid au remizat, luni, pe Arena Naţională, scor 0-0, în derbiul etapei a XI-a a Ligii I, în care centralul Alexandru Tudor a eliminat doi jucători de la echipa antrenată de Răzvan Lucescu şi unul de la gruparea pregătită de Ilie Stan.

În minutul 66, arbitrul Alexandru Tudor i-a eliminat pe Andrei Prepeliţă de la Steaua şi Dan Alexa de la Rapid. Mijlocaşul stelist a avut o intrare periculoasă asupra portarului Coman, Alexa s-a repezit cu mâinile în gâtul lui Prepeliţă cerându-i socoteală pentru atacul său, iar acesta a ripostat rupându-i tricoul rapidistului. În incident s-au implicat şi ceilalţi jucători iscându-se o bătaie generală în care fotbaliştii şi-au împărţit reciproc pumni şi picioare. Meciul a fost oprit aproximativ cinci minute şi din cauza accidentării lui Coman, care a primit îngrijiri medicale la braţul stâng, dar nu a mai putut continua jocul, fiind înlocuit cu Straton.

Fundaşul rapidist Ezequias Tavares a fost eliminat în minutul 75, după ce l-a călcat pe gleznă pe stelistul Tiberiu Bălan. Cei prezenţi pe banca rapidiştilor au protestat vehement la adresa arbitrului de rezervă Radu Petrescu, cel care i-a semnalizat lui Tudor intrarea dură a lui Ezequias.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici