Presa din Serbia condamnă incidentele de la Genova: Huligani, oroare, coşmar - VIDEO, FOTO

Presa de la Belgrad condamnă în unanimitate comportamentul suporterilor sârbi care au provocat, marţi, la Genova, suspendarea meciului Italia - Serbia, din preliminariile Euro-2012, numeroşi jurnalişti considerând acest eveniment drept o ruşine.

101 afișări
Imaginea articolului Presa din Serbia condamnă incidentele de la Genova: Huligani, oroare, coşmar - VIDEO, FOTO

Presa din Serbia condamnă incidentele de la Genova: Huligani, oroare, coşmar (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cea mai mare ruşine a sportului din Serbia", a titrat cotidianul Politika, menţionând că Dejan Stankovici, căpitanul reprezentativei Serbiei, care joacă la formaţia italiană Internazionale Milano, a părăsit stadionul având lacrimi în ochi.

"Serbia roşeşte de ruşine. Oroare, coşmar, Serbia a fost dezonorată în mod dureros la Genova. Imaginile cu tinerii având cagule pe faţă au născut impresii care fac să roşească întreaga naţiune", a notat Vecernje novosti, iar cotidianul Sportski Zurnal a făcut o paralelă cu disputele precedente: "Noi am jucat în Italia meciuri care au marcat istoria fotbalului sârb, a fotbalului în general, dar nu mai este cazul de aşa ceva, de mult timp. O ruşine eternă!".

Presa îl citează, în numeroase rânduri, pe preşedintele Federaţiei Sârbe de Fotbal (FSS), Tomislav Karadzici, care a declarat că huliganii nu au comis, la Genova, un atac împotriva fotbalului, ci împotriva statului.

Într-o ţară obişnuită deja cu actele huliganice ale suporterilor din fotbal, toate jurnalele de telviziune au consacrat primele lor minute incidentelor de la Genova.

Canalul B92 a amintit că faptele de la Genova vin la două zile după violenţele înregistrate, duminică, la Belgrad, unde ciocnirile dintre tinerii manifestanţi care încercau să împiedice defilarea Gay Pride şi forţele de ordine s-au soldat cu peste 150 de răniţi.

La rândul său, presa italiană şi-a exprimat indignarea faţă de incidentele de la Genova.

"Bestiile" este titlul mare din cotidianul Gazzetta dello Sport, care notează: "Am vrea să vorbim despre un meci de fotbal. În loc de asta, trebuie să scriem despre acte ruşinoase".

"Seara de ieri nu poate rămâne fără un răspuns. Englezii au fost excluşi din fotbal timp de cinci ani, a venit timpul şi pentru alţii", scrie Corriere della Sera.

Cotidianul de stânga La Repubblica se arată îngrijorat de creşterea violenţelor ultra-naţionaliste în state din Europa orientală, precum Ungaria, Polonia, Rusia şi Serbia. "Următorul Campionat European (n.r. - găzduit de Polonia şi Ucraina) nu va fi prea amuzant. Meciul de la Genova a fost furat de o bandă de idioţi".

La rândul său, Il Messaggero titrează simplu, referitor la evenimentele de la Genova: "Toată lumea a avut pierdut".

Partida Italia - Serbia a început cu o întârziere de aproximativ 40 de minute din cauza incidentelor provocate de fanii sârbi. Întâlnirea a fost suspendată definitiv după doar şase minute, când suporterii formaţiei oaspete au aruncat cu petarde şi cu fumigene în spectatorii italieni şi pe teren. Forţele de ordine au arestat 17 suporteri sârbi, printre care şi pe liderul acestora, iar bilanţul final al incidentelor este de 16 răniţi, printre care doi carabinieri italieni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici