Presa europeană: Jucătorii francezi, "morţi-vii" şi "imbecili" după eliminarea de la CM

Echipa naţională a Franţei a fost criticată fără milă de presa europeană, după eliminarea de la Cupa Mondială, jucătorii fiind numiţi "morţi-vii" şi "imbecili", fiind acuzaţi că "au umplut de ruşine naţionala Franţei, afectată de o gravă criză de imagine".

27 afișări
Imaginea articolului Presa europeană: Jucătorii francezi, "morţi-vii" şi "imbecili" după eliminarea de la CM

Presa europeană: Jucătorii francezi, "morţi-vii" şi "imbecili" după eliminarea de la CM (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Într-o cronică intitulată "Au plecat morţii-vii", cotidianul spaniol El Mundo menţionează: "Au sosit în calitate de vicecampioni mondiali şi au părăsit Africa de Sud sub formă de cadavre în putrefacţie în interiorul cărora medicii legişti din "CSI" şi "Bones" (n.r. - seriale de televiziune) nu au putut găsi nimic din cauza stadiului avansat de descompunere".

Tot în Spania, cotidianul Marca scrie, sub titlul "Un Mondial ridicol făcut de Franţa", că în ultimul meci disputat de Franţa la Cupa Mondială s-a văzut confirmarea "unei stări evidente de descompunere".

"Franţa pleacă mai mult decât umilită", a titrat cotidianul italian Il Messaggero, subliniind că selecţionata franceză se întoarce acasă după "un Mondial dezastruos atât în ceea ce priveşte jocul, cât şi imaginea".

"Au sosit în Africa de Sud graţie unei mâini", a scris ironic cel mai important cotidian italian, Gazzetta dello Sport, în timp ce Corriere della Sera stigmatizează o echipă "complet în derivă şi un fiasco pe care probabil nici cei mai pesimişti nu-l prevedeau". Publicaţia enumeră printre motivele acestui dezastru "excluderea din lot a lui Anelka, lacrimile lui Ribery la televizor, revolta jucătorilor sau eliminarea lui Evra în ultimul meci".

Publicaţia engleză The Times scrie că "Un val de dezgust a inundat Franţa" după înfrângerea din meciul cu Africa de Sud, care a "pecetluit soarta acestei echipei naţionale drept cea mai slabă din toate timpurile".

"Sacrebleu (în franceză), Franţa eliminată de la Cupa Mondială", scrie The Sun, în timp ce The Guardian titrează, de asemenea, în franceză, "Lee Fin/Sfârşitul", făcând aluzie la dezonoarea naţionalei pregătite de Raymond Domenech, la "harababura din sânul echipei" şi la prestaţia "incredibil de îngrozitoare".

Într-un articol intitulat "Adieu, les Blöd (n.r. - un joc de cuvinte între «Les Bleus» şi «blod/imbecili»!", cotidianul german Bild îl stigmatizează pe selecţionerul francez. "Domenech şi-a bulversat echipa aducând şase noi jucători şi la ce a condus asta? La absolut nimic", scrie Bild.

"Federaţia franceză a rezervat bilete la clasa economic pentru întoarcerea echipei naţionale", se amuză Bild, menţionând că "profesioniştii grevei nu meritau bilete la business-class, situaţie care ar putea provoca un nou scandal".

"Cortina a căzut peste era Domenech. Prestaţia francezilor la această Cupă Mondială aparţine în mod sigur unuia dintre cele mai sumbre capitole din istoria fotbalului din această ţară", a scris şi site-ul german Kicker.de.

Echipa naţională a Africii de Sud a învins, marţi, pe stadionul Free State din Bloemfontein, cu scorul de 2-1 (2-0), reprezentativa Franţei, în ultima etapă a grupei A de la Cupa Mondială, dar ambele selecţionate au ratat calificarea în optimile de finală. Franţa a terminat pe ultimul loc în grupa A, cu un singur punct.

Află aici care este programul Cupei Mondiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici