Presa franceză laudă prestaţia tricolorilor din meciul cu Spania. France Football: România nu ştie numai să se apere

Jurnaliştii de la cotidianul L'Equipe au scris după meciul de la Cluj, dintre România şi Spania că echipa antrenată de Didier Deschamps ar putea avea probleme serioase în meciul de deschidere al Campionatului European ce se va disputa la Paris, pe 10 iunie.

7758 afișări
Imaginea articolului Presa franceză laudă prestaţia tricolorilor din meciul cu Spania. France Football: România nu ştie numai să se apere

Presa franceză laudă prestaţia tricolorilor din meciul cu Spania. France Football: România nu ştie numai să se apere (Imagine: Alexandru Dobre/Mediafax Foto)

Presa franceză laudă prestaţia naţionalei României, după rezultatul de egalitate, 0-0 cu Spania. Jurnaliştii francezi îl atenţionează pe selecţionerul Dider Deschamps că Franţa ar putea avea probleme serioase cu echipa antrenată de Anghel Iordănescu, foarte bine organizată tactic şi care a ştiut să profite de faptul că spaniolii au fost mai puţin concentraţi şi cu o echipă departe de cea ideală.

Jurnalişti de la L'Equipe îl laudă şi pe jucătorul echipei Steaua Bucureşti, Nicuşor Stanciu despre care spun că "În faţa Lituaniei, evoluţia sa i-a sedus pe români dar şi pe selecţioner. Astfel că a fost titularizat împotriva dublei campioane europene şi a confirmat. Mijlocaşul ofensiv al Stelei a avut a fost foarte prezent în ofensivă, obligându-l pe Casillas la două parade şi căutând mereu spaţii, el a trimis un lob de la 45 de metri într-o situaţie de 3-2, în minutul '76. A fost singura lui decizie greşită în meciul de aseară. "

Cealaltă publicaţie sportivă importantă, France football scrie că România nu ştie doar să se apere şi că selecţionerul Didier Deschamps ar trebui să-şi ia măsuri speciale pentru a-i bloca pe Nicuşor Stanciu şi Adrian Popa, cei mai buni jucători ai României.

Corespondentul France Football la Cluj spune că "Adrian Popa, chiar dacă nu a jucat prea mult în preliminarii, a lăsat o impresie foarte bună cât a fost pe teren. Extrem de incisiv, mijlocaşul echipei Steaua Bucureşti a condus cele mai bune atacuri ale naţionalei României. Concentrat doar pe a ataca poarta spaniolilor, Popa nu a ezitat să aibă iniţiativa şi să dribleze în careul Spaniei şi că echipa lui Del Bosque a plecat neînvinsă de la Cluj datorită prestaţiei excelente a lui Iker Casillas.

Franţa-România este meciul de debut al Campionatului European din Franţa şi se va disputa pe 10 iunie, pe Stade de France, de la ora 22.00.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici