Presa italiană aşteaptă victoria Olandei în meciul cu România

Presa italiană de sâmbătă îl laudă pe portarul Gianluigi Buffon, care a menţinut speranţele Italiei de calificare în sferturile Euro-2008 după meciul cu românii, şi aşteaptă victoria Olandei la partida cu România, din 17 iunie, în ultima etapă a grupei C la Euro-2008.

14 afișări
Imaginea articolului Presa italiană aşteaptă victoria Olandei în meciul cu România

Presa italiană aşteaptă victoria Olandei în meciul cu România (Imagine: Mediafax/AFP)

"Piţurcă şi-a dispus echipa într-un catenaccio modern. Jucători de calitate, puternici fizic. Donadoni, fără sclipire", a scris agenţia Datasport.

Pentru La Stampa, portarul Gianluigi Buffon a fost stelar.

Corriere dello Sport scrie că Italia trebuie să aştepte un miracol. "Un meci vibrant, solid, plin de dramatism şi de emoţii. Meciul nu a înşelat aşteptările. Italia trebuie să aştepte un miracol pentru ajunge în sferturi. Buffon, grandissimo. Italia e furioasă. E obligată să bată Franţa şi să spere în victoria Olandei cu România", a notat sursa citată.

Il Tempo scrie "Panucci-Buffon, Italia rămâne încă în viaţă". "Zambrotta dă cu piciorul, Panucci repară iar Buffon menţine vii speranţele. Italia e totuşi aproape de eliminare", a scris Il Tempo, în timp ce Corriere della Sera îl laudă pe Buffon: "SuperBuffon, dar Olanda câştigă şi suntem pe marginea prăpastiei. Ultima şansă, cu Franţa, dar s-ar putea să nu fie de ajuns. Olanda are în mână destinul Italiei".

Potrivit AFP, presa italiană aşteaptă acum un miracol, după remiza obţinută de Italia în faţa României. "Buffon salvează Italia. Va trebui un nou miracol pentru a trece în sferturi", a scris La Repubblica, care prezintă o fotografie a portarului italian oprind penaltiul care ar fi eliminat campioana mondială.

"Italia a jucat cu inima, dar nu a fost de ajuns", a notat Gazzetta dello Sport, principalul cotidian sportiv italian. "Am fi putut câştiga la patru ocazii, însă a fost nevoie de Buffon pentru a ne salva. Acum trebuie să aşteptăm ca Donadoni să pregătească meciul revenirii sau al finalului şi pentru noi acest meci este tot Italia-Franţa", scrie Gazzetta dello Sport, aluzie la finala câştigată de Italia în faţa Franţei la Cupa Mondială din 2006.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici