Presa italiană: O ţară întreagă îl plânge pe Marco Simoncelli

Presa italiană de luni îşi exprimă durerea pentru moartea pilotului Marco Simoncelli, care a încetat din viaţă pe circuitul de la Sepang (Malaysia), în timpul Grand Prix-ului de Moto GP.

482 afișări
Imaginea articolului Presa italiană: O ţară întreagă îl plânge pe Marco Simoncelli

Marco Simoncelli (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ziarele italiene, atât cele de sport, cât şi cele generale, scriu despre moartea tânărului "cu bucle de aur", care era cunoscut ca "Sic" şi "SuperSic".

Gazzetta dello Sport dedică opt pagini tragediei de la Sepang şi prezintă pe prima pagină fotografia lui Simoncelli pe Honda, însoţită de inscripţia "1987-2011 SIC". "O ţară întreagă îl plânge pe acest băiat care a intrat în casele şi inimile tuturor prin interviurile sau spoturile publicitare, cu gesturile sale irezistible şi cu o cascadă de bucle", scrie publicaţia milaneză, referindu-se la Simoncelli ca la un "războinic gentil".

Gazzetta dello Sport se referă şi la "ghinionul" italianului: "un centimetru de traiectorie, un grad de înclinare mai mare sau mai mic şi în joc intră destinul".

Corriere dello Sport dedică şapte pagini morţii lui Simoncelli şi scrie: "Ciao grande Marco. Tragedie la Sepang: moare Simoncelli, un campion adevărat, dar, mai ales, un băiat splendid de care ne va fi foarte dor".

Publicaţiile italiene scriu şi desprea durerea lui Valentino Rossi, implicat în accident, care spune că şi-a pierdut "un frate mai mic".

Corriere della Sera abordează tragedia pe patru pagini şi reaminteşte că acest episod seamănă cu accidentul care l-a costat viaţa pe Shoya Tomizawa. "Este un teribil remake a ceea ce i s-a întâmplat lui Shoya Tomizawa, mort la Misano, la 5 septembrie 2010, călcat de colegii săi care nu au avut nicio vină, Scott Redding şi Alex De Angelis. SuperSic era dur, dar avea o inimă mare", scrie Corriere della Sera.

Pentru La Repubblica, Marco a fost "un băiat mare" a cărui viaţă consta doar în "zâmbete": "Părul lung şi buclele pe asfalt, şi ele fără viaţă. Imagini nemiloase. Părea că Marco era dezbrăcat, deoarce atunci când cad piloţii aproape niciodată nu rămân fără cască, dar el a rămas... A murit liber şi fără ruşine".

Italianul Marco Simoncelli (Honda), care a căzut în turul doi al Marelui Premiu al Malaysiei la MotoGP şi a rămas la pământ, fără cască, a încetat din viaţă la spital, unde fusese transportat cu elicopterul.

După ce a căzut, Simoncelli a fost călcat de compatriotul său Valentino Rossi (Ducati) şi de americanul Colin Edwards (Yamaha), acesta din urmă alegându-se cu un umăr dislocat.

Simoncelli, în vârstă de 24 de ani, a fost scos cu ambulanţa de pe pistă şi a fost transportat la un spital cu elicopterul, unde a ajuns în stop cardiorespirator, iar după cateva minute a murit.

Decesul campionului mondial din 2008 la 250 cmc intervine la aproape un an după cel al japonezului Shoya Tomizawa, în vârstă de 19 ani, la Moto2, la Grand Prix-ul statului San Marino.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici