Presa spaniolă: Beto redă gloria echipei FC Sevilla

Presa spaniolă îl laudă, joi, pe portarul echipei FC Sevilla, Beto, care a apărat două lovituri de departajare în finala Ligii Europa, câştigată în faţa formaţiei Benfica Lisabona, notând că portughezul a fost eroul meciului.

109 afișări
Imaginea articolului Presa spaniolă: Beto redă gloria echipei FC Sevilla

Presa spaniolă: Beto redă gloria echipei FC Sevilla (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Beto redă gloria echipei FC Sevilla", a titrat cotidianul As, care menţionează că portarul a adus echipei sale trofeul, apărând două penaltiuri. Jurnalul precizează că Beto a avut intervenţii foarte bune şi pe parcursul jocului. "La Benfica Lisabona continuă blestemul lui Bela Guttmann: echipa are opt finale europene pierdute", adaugă As.

Marca a titrat "Sevilla, Sevilla şi Sevilla!!!" şi a subliniat că Beto a făcut un joc mare şi a fost "marele erou al serii".

Cotidianul Sport a notat că "Beto a dat Sevillei al treilea trofeu al Ligii Europa". "Sevilla a câştigat Liga Europa pentru a treia oară în istorie, după ce a învins Benfica într-o finală decisă la loviturile de departajare. Portarul Beto a apărat două şi a fost eroul meciului", a menţionat Sport.

"Sevilla, campioană!!!", a titrat Mundo Deportivo. "Sevilla, câştigătoare a Ligii Europa la loviturile de departajare, datorită unui mare Beto", a mai scris jurnalul spaniol, în timp ce El Mundo a titrat: "Beto o face triplă campioană pe Sevilla".

Presa portugheză scrie că Benfica Lisabona a pierdut finala Ligii Europa "la loteria loviturilor de departajare". "Blestemul continuă. Benfica a pierdut a opta finală de cupă europeană, de această dată în faţa echipei FC Sevilla. Cei de la Benfica au fost învinşi la loteria loviturilor de departajare, cu 4-2, portarul portughez Beto fiind protagonist în echipa spaniolă, după ce a apărat loviturile lui Cardozo şi Rodrigo", a notat A Bola.

Formaţia FC Sevilla a câştigat Liga Europa pentru a treia oară în istorie, după ce s-a impus, miercuri, pe Juventus Stadium, în faţa echipei Benfica Lisabona, scor 4-2, în urma loviturilor de departajare.

La finalul celor 90 de minute şi a celor două reprize de prelungiri, scorul a fost egal, 0-0. La loviturile de departajare pentru FC Sevilla au marcat Bacca, Mbia, Coke şi Gameiro, în timp ce pentru Benfica au înscris Lima şi Luisao. Cardozo şi Rodrigo au ratat.

Pentru Benfica Lisabona aceasta a fost a opta finală europeană pierdută, de la ultimul trofeu adjudecat trecând 52 de ani. Despre finalele pierdute de Benfica se spune că acestea ar fi cauzate de blestemul fostului antrenor al lusitanilor, Bela Guttmann, care a pregătit-o, printre altele, şi pe Ciocanul Bucureşti. Benfica a fost prima echipă care a pus capăt supremaţiei echipei Real Madrid în Cupa Campionilor Europeni. După ce a reuşit să câştige în 1961 şi 1962 cea mai importantă competiţie intercluburi din Europa, Guttmann a solicitat o mărire de salariu, însă conducerea grupării a refuzat. În acel moment, Guttmann le-ar fi "urat" celor de la Benfica să nu mai câştige nicio finală europeană timp de o sută de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici