Preşedintele Comitetului de organizare al CM-2010 îşi cere scuze după injurii cu tentă rasistă

Preşedintele Comitetului de organizare al CM-2010 din Africa de Sud, Irvin Khoza, a prezentat scuze publice, miercuri, după ce s-a adresat unui jurnalist cu apelativul "kaffir", termen peiorativ folosit în timpul Apartheid-ului pentru persoanele de culoare, informează AFP.

24 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Comitetului de organizare al CM-2010 îşi cere scuze după injurii cu tentă rasistă

Preşedintele Comitetului de organizare al CM-2010 îşi cere scuze după injurii cu tentă rasistă

"Niciun moment nu am intenţionat să redeschid răni şi să rănesc persoane care au suferit din cauza rasismului", a declarat, într-un comunicat, Irvin Khoza, el însuşi de culoare, după ce a fost audiat de Comisia pentru drepturile Omului, un organism creat prin Constituţia post-Apartheid din 1996.

Polemica a izbucnit la 18 februarie, când Khoza a somat în public un jurnalist să "înceteze să gândească la fel ca un «kaffir»". Ulterior, mai multe plângeri împotriva acestui gest au fost depuse la Comisia pentru drepturile Omului.

"Nu vreau să le ofer celor care vor să perpetueze rasismul şansa de a mă cita", precizează Khoza în comunicat.

Jody Kollapen, preşedintele Comisiei pentru drepturile Omului, a indicat că acest caz poate fi considerat închis.

Africa de Sud este prima ţară africană care va organiza o Cupă Mondială de fotbal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici