Preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache, şi-a depus candidatura la preşedinţia COSR

Preşedintele Federaţiei Română de Rugby, Alin Petrache, şi-a anunţat, miercuri, candidatura la funcţia de preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), vacantă după demisia lui Octavian Morariu din 15 aprilie.

149 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache, şi-a depus candidatura la preşedinţia COSR

Preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache, şi-a depus candidatura la preşedinţia COSR (Imagine: Marius Dumbrăvanu/Mediafax Foto)

"De cinci ani conduc FR Rugby, aici am reuşit să arăt modelul de management sportiv în care cred, acesta fiind locul în care am demonstrat cu fapte şi cu rezultate lucrurile bune pe care le pot face pentru sportul românesc. Sunt tânăr, am energia, dar şi pregătirea şi experienţa necesare pentru a conduce COSR. Eu nu vin într-un loc în care trebuie să învăţ meseria de la zero. Vin cu un proiect realizabil din primul minut, care continuă lucrurile bune făcute până acum. Ştiu că putem relansa sportul românesc dacă muncim cu energie şi mai ales cu inteligenţă", a declarat Alin Petrache, potrivit unui comunicat al FR Rugby.

Fostul căpitan al echipei naţionale de rugby, dar şi actual vicepreşedinte al COSR, a mai explicat că, în cazul în care va fi ales în funcţia de preşedinte al forului olimpic, va renunţa la calitatea de deputat.

"Am practicat un sport de echipă şi am învăţat să lucrez în echipă. Doar aşa am reuşit să adun laolaltă sportivi, antrenori şi specialişti, decidenţi ai administraţiei publice centrale şi locale, parteneri internaţionali, sponsori şi oameni obişnuiţi. Deşi sunt deputat ales în Parlamentul României, în cazul în care voi primi încrederea pentru a conduce COSR îmi voi prezenta demisia din poziţia de deputat. Nu înainte de a depune spre dezbatere Legea Sportului, un proiect esenţial pentru dezvoltarea sportului de masă şi a sportului de performanţă. Sunt convins că echipa pe care o las la FRR poate duce mai departe proiectele începute împreună", a mai precizat Petrache.

Octavian Morariu şi-a anunţat demisia din funcţia de preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR) în cadrul Adunării Generale a forului din 15 aprilie.

Morariu, în vârstă de 53 de ani, a decis să renunţe la şefia COSR pentru a se dedica activităţii din cadrul Comitetului Internaţional Olimpic.

El a fost ales, la 1 aprilie, în Comisia pentru Programul Olimpic şi în Comisia pentru Relaţii Internaţionale ale Comitetului Internaţional Olimpic. El a devenit oficial membru al Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), la reuniunea de la Buenos Aires, ce a avut loc la 10 septembrie 2013.

Octavian Morariu a fost ales în funcţia de preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român la 15 noiembrie 2004, iar apoi reales la 27 noiembrie 2008 şi 28 februarie 2013.

Candidaturile la preşedinţia COSR se pot depune până la 29 aprilie, iar alegerile vor avea loc la 29 mai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici