Preşedintele FIA, anchetat pentru o presupusă tentativă de intervenţie asupra unei curse de Formula1

Mohammed Ben Sulayem, preşedintele FIA, organismul care guvernează sporturile cu motor, este investigat pentru presupusa ingerinţă asupra rezultatului unei curse de Formula 1.

178 afișări
Imaginea articolului Preşedintele FIA, anchetat pentru o presupusă tentativă de intervenţie asupra unei curse de Formula1

Mohammed Ben Sulayem

Un denunţător a declarat pentru FIA că Ben Sulayem ar fi intervenit pentru a anula o penalizare acordată lui Fernando Alonso de la Aston Martin la Marele Premiu al Arabiei Saudite din 2023.

Afirmaţia se află într-un raport al unui ofiţer de conformitate al FIA către comitetul său de etică, ofiţer consultat de BBC Sport.

Acuzaţia făcută de denunţător este că Ben Sulayem l-a sunat pe şeicul Abdullah bin Hamas bin Isa Al Khalifa - vicepreşedintele FIA pentru sport pentru regiunea Orientului Mijlociu şi a Africii de Nord, care se afla în Arabia Saudită pentru cursă în calitate oficială - şi i-a spus clar că este de părere că sancţiunea lui Alonso ar trebui să fie revocată.

Alonso primise o penalizare de 10 secunde pentru lucrări efectuate la maşina sa în timp ce executa o penalizare anterioară de cinci secunde.

Raportul, întocmit de ofiţerul de conformitate Paolo Basarri, spune că denunţătorul a raportat că Ben Sulayem „a pretins comisarilor să anuleze decizia lor de a acorda" penalizarea lui Alonso.

În italiană, cuvântul "pretendere" înseamnă a cere sau a aştepta.

Comitetul de etică ar trebui să aibă nevoie de patru până la şase săptămâni pentru a-şi emite raportul.

Sancţiunea în cauză îl coborâse pe Alonso de pe locul trei - în spatele piloţilor Red Bull Sergio Perez şi Max Verstappen - pe locul patru, tot în spatele lui George Russell de la Mercedes. Retragerea acesteia l-a readus pe o poziţie pe podium.

BBC Sport a verificat informaţia cu mai multe personalităţi de rang înalt la nivel înalt în F1 şi apropiate de FIA. Niciunul nu a vrut să facă declaraţii, dar toţi au spus că au avut aceleaşi informaţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
fia,
formula 1,
alonso

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici