Preşedintele FRF spune că palmaresul FC Steaua aparţine Clubului Sportiv al Armatei

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, marţi, că din motivarea deciziei ÎCCJ reiese faptul că palmaresul echipei Steaua aparţine Clubului Sportiv al Armatei, dar acest lucru nu afectează participarea formaţiei "roş-albastre" în competiţiile interne.

544 afișări
Imaginea articolului Preşedintele FRF spune că palmaresul FC Steaua aparţine Clubului Sportiv al Armatei

Preşedintele FRF spune că palmaresul FC Steaua aparţine Clubului Sportiv al Armatei (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

"Departamentul juridic a oferit poziţia din acest punct de vedere. Dreptul de participare nu se amestecă cu palmaresul sau cu sigla. Aşa cum avem motivarea deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, vedem că marca este legată de palmares, dar acest lucru nu afectează participarea nici la nivel naţional, nici european. Palmaresul urmează sigla, înţeleg că aşa stau lucrurile, nu avem încă un punct definitiv asumat din acest punct de vedere. În momentul de faţă Clubul Sportiv al Armatei nu are o echipă de fotbal şi nu putem trece punctele la federaţia de handbal", a declarat Burleanu.

TITLURILE ZILEI

Oficialul FRF consideră că un procent de 10 la sută din cifra de afaceri a FC Steaua cedat Clubului Sportiv al Armatei pentru a putea folosi marca ar fi exagerat. "Aşa cum escaladează lucrurile în momentul de faţă singura soluţie este o înţelegere cu CSA-ul şi FCSB-ul să poată să folosească în continuare vechea siglă. Ăsta e punctul meu de vedere văzând opinia suporterilor. Nu ştiu dacă e mult 10 la sută, pentru că nu ştim din ce. Din bugetul clubului, din cifra de afaceri, sau din drepturile comerciale? Sunt nişte detalii care mie mi-au scăpat, pentru că nu am fost parte a discuţiilor. În mod cert trebuie să plăteşti ceva atunci când nu îţi aparţine. Care este suma rămâne de definitivat între cele două părţi. Am văzut declaraţia domnului Boroi, care spune că e mare procentul de 10 la sută, dar depinde la ce îl raportezi. Dacă îl raportezi la cifra de afaceri, e o sumă foarte mare".

Conducerea MApN a solicitat FC Steaua zece la sută din totalul veniturilor pentru a-i permite să folosească marca, însă reprezentanţii grupării patronate de Gigi Becali au refuzat oferta, a declarat, săptămâna trecută, juristul Clubului Sportiv al Armatei Steaua, Florin Talpan. El suţine că palmaresul FC Steaua aparţine clubului sportiv, însă reprezentanţii grupării de fotbal afirmă că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie nu s-a pronunţat în dosarul privind marca asupra palmaresului echipei sau a culorilor, întrucât nu a fost învestită cu o astfel de cerere.

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a participat, marţi la sediul Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, alături de reprezentanţi ai COSR, Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice şi ai altor nouă federaţii, la semnarea unui protocol de colaborare privind organizarea şi desfăşurarea Olimpiadei Gimnaziilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici