Preşedintele TAS: Ipoteza unei suspendări din fotbal a lui Mutu este una îndepărtată

Preşedintele Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS), Mino Auletta, a declarat, pentru Radio Blu, că ipoteza potrivit cărei Adrian Mutu ar putea să nu mai joace fotbal dacă nu achită despăgubirea de 17 milioane de euro către clubul Chelsea este una "îndepărtată", informează firenzeviola.it

16 afișări
Imaginea articolului Preşedintele TAS: Ipoteza unei suspendări din fotbal a lui Mutu este una îndepărtată

Preşedintele TAS: Ipoteza unei suspendări din fotbal a lui Mutu este una îndepărtată (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ţinând cont de situaţia actuală, ipoteza unei suspendări care să-l oblige pe jucătorul român să-şi întrerupă cariera fotbalistică, mi se pare una îndepărtată. Chelsea poate lua toate măsurile pe care le consideră oportune, dar mi se pare foarte ciudat ca gruparea engleză să apeleze la FIFA pentru a cere o suspendare a fotblistului. În primul rând trebuie să se epuizeze toate măsurile legale şi civile de apărare. Ne confruntăm cu o ipoteză care în acest moment nu are legătură cu realitatea", a precizat conducătorul TAS.

Auletta a adăugat că Mutu poate face apel la Tribunalul Federal Elveţian: "Poate fi făcut apel la Tribunalul Federal Elveţian, acolo vor fi verificate toate detaliile. Totuşi, din cele 39 de cazuri, doar în unul singur, din motive formale, recursul a fost admis. În orice caz, până în prezent, nu avem ştire de vreun apel a lui Mutu".

Cotidianul La Nazione a notat, în ediţia de sâmbătă, că jucătorul echipei Fiorentina, Adrian Mutu, riscă să nu mai poată juca fotbal de luni, când va expira ultimatumul dat de Chelsea în privinţa plăţii despăgubirii de 17 milioane de euro şi gruparea londoneză va putea apela la FIFA pentru a obţine suspendarea românului. Jurnalul menţionează că această variantă nu reprezintă o simplă ipoteză, ci este o perspectivă reală care îl devastează pe jucător în ultima perioadă.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a anunţat, la 31 iulie, că a respins memoriul formulat de Adrian Mutu la decizia Camerei pentru Rezolvarea Disputelor (DRC) din cadrul FIFA, care a hotărât, la 7 mai 2008, că jucătorul trebuie să plătească clubului Chelsea despăgubiri în valoare de 17 milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici