Prezenţă exotică la JO de iarnă pentru tineret. Tunisia va avea echipă la competiţia de bob

Tunisia va avea echipă la competiţia de bob din cadrul Jocurilor Olimpice de iarnă pentru tineret. Este o prezenţă neaşteptată în condiţiile în care bobul este un sport necunoscut în ţara africană. Competiţia va începe vineri în Coreea de Sud.

142 afișări
Imaginea articolului Prezenţă exotică la JO de iarnă pentru tineret. Tunisia va avea echipă la competiţia de bob

Prezenţă exotică la JO de iarnă pentru tineret. Tunisia va avea echipă la competiţia de bob

Joanthan Lourimi, 17 ani, Sophie Ghorbal şi Beya Mokrani, ambele în vârstă de 15 ani, vor concura separat în probele de bob de luni şi marţi, potrivit Sky News.

Ei au învăţat să conducă un bob după ce au fost incluşi într-un program sud-coreean care a ajutat sportivii din ţările în curs de dezvoltare să se antreneze în sporturile de iarnă.

Toţi trei au participat la curse anul trecut şi compun singura echipă africană care concurează în proba de bob. Tunisienii şi-au asigurat calificarea luna trecută.

Lourimi a spus că bob-ul este un sport „necunoscut” în Tunisia. El ţinteşte o medalie după ce a reuşit să termine în primii cinci la competiţii de bob organizate la Lillehammer şi Innsbruck. Gorbal şi Mokrani îşi propun să se califice şi la Jocurile Olimpice de iarnă din 2026 în Italia.

Jocurile Olimpice de iarnă pentru tineret se desfăşoară la Gangwon în perioada 19 ianuarie - 1 februarie, cu un număr record de 1.900 de participanţi. Conform regulilor, au voie să participe sportivi cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani.

Echipa României are 33 sportivi care vor concura la nouă discipline.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici