Procedură penală împotriva lui Sepp Blatter în Elveţia

Ministerul de Justiţie din Elveţia a deschis o procedură penală împotriva preşedintelui FIFA, Joseph Blatter, acesta fiind acuzat de "gestiune frauduloasă" şi "abuz de încredere", informează presa internaţională.

178 afișări
Imaginea articolului Procedură penală împotriva lui Sepp Blatter în Elveţia

Procedură penală împotriva lui Sepp Blatter în Elveţia

Blatter este suspectat că a efectuat o "plată neloială" de două milioane de franci elveţieni în favoarea lui Michel Platini, preşedintele UEFA.

De asemenea, el este bănuit că a semnat un contract cu Uniunea Caraibiană de Fotbal (al cărei preşedinte era Jack Warner) în defavoarea FIFA.

Într-un comunicat, FIFA a anunţat că vrea să coopereze cu procurorul general şi va oferi toate documentele şi datele necesare.

Autorităţile elveţiene au perchiziţionat biroul lui Blatter şi a luat mai multe documente, după Comitetul Executiv de vineri. "Michel Platini a fost audiat în calitate de persoană chemată să ofere informaţii", se menţionează într-un comunicat al justiţiei elveţiene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici