Procesul prin care Becali vrea să-şi recupereze banii confiscaţi în dosarul "Valiza", amânat

Procesul prin care Gigi Becali, cercetat în dosarul "Valiza", vrea să-şi recupereze banii confiscaţi de procurorii DNA în această cauză a fost amânat, marţi, din motive procedurale, finanţatorul FC Steaua acuzând din nou presiunea şi hărţuirea la care ar fi supus de DNA.

50 afișări
Imaginea articolului Procesul prin care Becali vrea să-şi recupereze banii confiscaţi în dosarul "Valiza", amânat

Procesul prin care Becali vrea să-şi recupereze banii confiscaţi în dosarul "Valiza", amânat

Instanţa Tribunalului Bucureşti a amânat, marţi, discuţiile în acest dosar pentru că, potrivit unei norme a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) şi a unor normelor de ordine interioară a instanţelor, procesele care au fost soluţionate în fond în baza unor excepţii invocate şi care, în etapa recursului, au fost casate şi trimise cu rejudecare, la revenirea la instanţa fondului trebuie dezbătute de acelaşi judecător sau complet de judecată din prima fază.

Avocatul lui Becali, Cătălin Dancu, a spus în sala de şedinţă că nu înţelege de ce preşedintele care a făcut repartizarea aleatorie nu a trimis dosarul direct la judecătoarea care a soluţionat iniţial acest proces. El a explicat că, în opinia sa, instanţa trebuia să ştie de normele CSM, acuzând că se încearcă o amânare nejustificată a procesului.

Gigi Becali a declarat, la ieşirea din sala de judecată, că se încearcă tergiversarea şi amânarea judecării acestui proces pentru ca el să nu îşi poată recupera banii până la trimiterea în judecată a dosarului "Valiza" de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

"Părerea mea este aceea că este mâna DNA. Sunt supărat pentru că aş fi vrut ca judecătoarea de astăzi să judece cauza pentru a nu ajunge pe mâna vreunui alt judecător. Eu banii am să-i recuperez. Cum să nu-i recuperez? Azi a fost plimbare. Probabil DNA şi-a pus palma, adică hai să-l mai plimbăm pe Becali încă un termen că poate venim noi cu dosarul şi trimitem dosarul în instanţă şi atunci o să zică să aşteptăm să se judece pe fond (dosarul "Valiza" - n.r.). Asta este plimbare şi şicanare a DNA", a afirmat Becali, la ieşirea din sala de judecată.

Avocatul lui Becali a criticat modul în care DNA a pus seschestru pe 1,7 milioane de euro găsiţi de procurorii DNA asupra lui Teia Sponte la Cluj şi de la care a pornit dosarul "Valiza".

"Măsura sechestrului a fost dată fără respectarea celor mai elementare proceduri precum identitatea, analiza actelor, provenienţa sumelor şi interesul final pentru care respectiva sumă de bani a fost avansată", a spus avocatul.

Gigi Becali a venit, marţi, la Tribunalul Bucureşti însoţit de Teia Sponte.

Vicepreşedintele Consiliului de Administraţie al FC Steaua, Teia Sponte, a fost, luni, la DNA pentru a i se prezenta material de urmărire penală, pe care însă nu l-a studiat, potrivit avocatului său, Cătălin Dancu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici