Pulisic înscrie pe final de meci şi Chelsea trece cu 1-0 de West Ham

Chelsea şi-a consolidat poziţia a treia în Premier League cu o victorie cu 1-0 în faţa echipei West Ham, duminică, golul lui Christian Pulisic, din minutul 90, pe Stamford Bridge, compensând penalty-ul ratat de coechipierul său Jorginho.

111 afișări
Imaginea articolului Pulisic înscrie pe final de meci şi Chelsea trece cu 1-0 de West Ham

Sursa Foto- Hepta

Rezerva Pulisic a ajuns în careu la momentul potrivit pentru a trimite în poartă o pasă superbă a lui Marcos Alonso, la scurt timp după ce Jorginho a irosit un penalty, şutând direct în portarul lui West Ham, Lukasz Fabianski.

Apărătorul lui West Ham, Craig Dawson, unul dintre cei mai buni jucători ai echipei, a primit cartonaşul roşu după intervenţia arbitrului asistent video, în urma unui fault asupra lui Romelu Lukaku, care a dus la acordarea penalty-ului.

Echipa lui Thomas Tuchel a pus capăt unei serii de două înfrângeri consecutive pe teren propriu – în faţa lui Brentford şi Arsenal - dar linia de atac, mai degrabă decât apărarea, este cea care îl îngrijorează pe managerul german înaintea ultimelor meciuri.

"Aveam nevoie de o victorie acasă şi ne simţim foarte bine în faţa fanilor noştri. Trebuie să terminăm sezonul în forţă... câteva meciuri bune în campionat şi apoi o finală (Cupa Angliei împotriva lui Liverpool n.r.). Trebuia să intru şi să fac diferenţa şi să arăt că vreau să joc". a declarat Pulisic, care l-a înlocuit pe Timo Werner în minutul 76, pentru Sky Sports.

West Ham, ocupanta locului şapte, a făcut şase schimbări în formaţia de start, cu gândul la prima manşă a semifinalei de joi din Europa League, contra lui Eintracht Frankfurt, competiţie care îi oferă cele mai mari şanse de a ajunge în Liga Campionilor în sezonul viitor.

„Ciocănarii” păreau pe cale să obţină un punct după ce şutul deviat al lui N'Golo Kante şi şutul de la distanţă a lui Trevoh Chalobah au fost salvate de Fabianski, înainte ca Werner să tragă pe lângă din unghi închis în a doua repriză a unui meci care a avut puţine ocazii clare.

Victoria o duce pe Chelsea la cinci puncte distanţă de a patra clasată, Arsenal, cu un meci în plus faţă de echipa lui Mikel Arteta.

Londonezii îşi pot consolida poziţia cu o victorie joi, în faţa lui Manchester United, aflată în dificultate.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici