Rada: Lazăr a recunoscut că nu a fost fault

Antrenorul Marian Rada a declarat că spiritul Rapidului este şi a fost mereu unul de fair-play şi că, dacă la alte echipe se cerşesc penaltiuri, la formaţia giuleşteană, mijlocaşul Costin Lazăr a recunoscut că nu a fost fault şi nici 11 metri la o fază din timpul meciului cu Oţelul Galaţi.

17 afișări
Imaginea articolului Rada: Lazăr a recunoscut că nu a fost fault

Rada: Lazăr a recunoscut că nu a fost fault (Imagine: Mediafax Foto)

"La alte echipe se cerşesc penaltiuri, dar la noi Lazăr a avut puterea să recunoască faptul că nu a fost fault şi evident 11 metri. Cu acel penalti se făcea 3-0 şi se putea închide jocul, dar el nu a dorit asta. Lucrurile astea numai la Rapid se pot întâmpla. Spiritul Rapidului este şi a fost mereu unul de fair-play. La noi, mai bine vedem o bară frumoasă decât un gol urât. Cred că apreciam gestul chiar şi dacă pierdeam meciul", a spus Rada.

În minutul 63, Bourceanu l-a faultat în careu pe Lazăr, aproape de linia de fund, arbitrul Crăciunescu a arătat penalti. Ulterior, după protestele jucătorilor gălăţeni, s-a consultat cu tuşierul şi a dat minge de arbitru. De asemenea, Lazăr a recunoscut că nu a fost penalti, astfel ca arbitrul a revenit asupra deciziei.

Rada a menţionat că jucătorii rapidişti au făcut un joc excelent, chiar senzaţional.

"Aşa cum anticipam, a fost un meci cu multe goluri, din fericire toate au fost în poarta Oţelului. Este tot un meci de referinţă, la fel ca acea victorie cu 7-0, ca acel 3-3, după ce am condus cu 3-0 şi ca acel meci pierdut în Giuleşti cu 3-4. Aşa ne este nouă sortit, când întâlnim Oţelul. Jucătorii au fost senzaţionali, prin dăruire, prin fantezie, prin pofta de gol. Cred că le-am redat plăcerea de a juca fotbal. Le-am spus să uite totul, două ore cât sunt pe teren. rapid trebuie să fie în formă nonstop. Noi antrenorii trebuie să-i facem să joace bine la orice oră din zi şi din noapte. Am făcut un joc excelent, chiar senzaţional", a afirmat Rada.

Tehnicianul rapidist consideră că Vasile Maftei ar merita să fie convocat la echipa naţională: "După un asemenea joc, e normal ca Grigoraş să spună că merităm mulţi fotbalişti la naţională, dar Piţurcă este selecţionerul, el e cel care decide, pentru că în cele din urmă este singurul răspunzător pentru rezultatele naţionalei. Maftei este unul dintre jucătorii care merită să fie convocaţi la naţională, mai ales că la naţională sunt ceva probleme pe partea dreaptă. Eu spun că nu are contracandidat în momentul de faţă pe dreapta, în ţară. E cel mai bun fundaş dreapta la ora actuală".

Echipa Rapid Bucureşti a învins, sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 4-0 (1-0), formaţia Oţelul Galaţi, într-un meci contând pentru etapa a XXI-a a Ligii I.

Citeşte şi:

Rapid Bucureşti - Oţelul Galaţi, scor 4-0

Clasamentul Ligii I

Rezultate din etapa a XXI-a a Ligii I

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici