Rădulescu: Voi sesiza Comisia de Disciplină în legătură cu ce s-a întâmplat la Universitatea Cluj

Directorul Şcolii Federale de Antrenori, Mircea Rădulescu, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că va sesiza Comisia de Disciplină a forului în legătură cu faptul că pe banca tehnică a Universităţii Cluj s-a aflat în calitate de antrenor, la meciul cu Pandurii, jucătorul Claudiu Niculescu.

102 afișări
Imaginea articolului Rădulescu: Voi sesiza Comisia de Disciplină în legătură cu ce s-a întâmplat la Universitatea Cluj

Claudiu Niculescu, numit la începutul acestei săptămâni antrenor interimar al echipei Universitatea Cluj (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

"Ceea ce s-a întâmplat pe banca tehnică a Universităţii Cluj este o încălcare flagrantă a regulamentului, conducerea a sfidat practic regulamentul folosindu-l pe jucătorul Claudiu Niculescu pe post de antrenor principal în condiţiile în care el nici măcar licenţa de antrenor B UEFA nu o deţine. Claudiu urmează momentul ăsta şcoala de antrenori şi abia peste 3-4 ani, după obţinerea licenţi Pro, regulamentul i-ar fi permis să stea pe bancă la un meci din Liga I. Nu este normal ceea ce se întâmplă, tocmai de aceea voi sesiza Comisia de Disciplină a federaţiei, care va dicta sancţiunile conform regulamentelor în vigoare", a spus Rădulescu.

Mircea Rădulescu a precizat că situaţia de la Unversitatea Cluj nu poate fi comparată cu aceea de la FC Timişoara, unde pe banca tehnică se află tot un actual jucător, Cosmin Contra.

"În staful echipei Universitatea Cluj nu există nicio persoană cu licenţa Pro, aşadar situaţia nu este comparabilă cu cea de la Timişoara. Este a doua oară când se întâmplă ca un jucător aflat la finalul carierei să ocupe funcţia de antrenor principal fără a avea şcoala de antrenori, s-a mai întâmplat acum ceva timp cu Eugen Trică la Universitatea Craiova. Nu pot să mă pronunţ referitor la sancţiuni, ţin minte că Universitatea Craiova a fost amendată la momentul respectiv de Comisia de Dsiciplină. Eu voi discuta cu conducerea federaţiei pentru înăsprirea pedepselor şi chiar aş dori să se introducă sancţiunea cu pierderea partidei la masa verde cu 3-0 în situaţia în care o persoană fără licenţa Pro ocupă funcţia de antrenor principal la o echipă din Liga I", a adăugat Rădulescu.

Claudiu Niculescu, numit la începutul acestei săptămâni antrenor interimar al echipei Universitatea Cluj, s-a aflat pe banca tehnică a grupării clujene la meciul de sâmbătă, de la Alba Iulia, cu Pandurii Târgu Jiu, scor 1-1. Elev al Şcolii Federale de Antrenori, atacantul în vârstă de 34 de ani a declarat la o zi după ce a devenit atrenor interimar că va primi o derogare pentru a putea sta pe bancă la meciul cu Pandurii.

La 7 mai 2010, clubul Universitatea Craiova a fost amendat cu 3.000 de lei de Comisia de Disciplină a FRF, deoarece la partida cu Ceahlăul, din etapa a XXXI-a a Ligii I, Eugen Trică a dat indicaţii de pe margine, deşi nu era antrenorul echipei, el fiind trecut drept delegat la meciul de la Piatra Neamţ. Comisia de Disciplină a luat această decizie tot după o sesizare depusă de directorul Şcolii Federale de Antrenori, Mircea Rădulescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici