Rădulescu: Vom propune ca în faţa băncii să stea numai antrenori cu licenţa Pro şi avizaţi de FRF

Directorul Şcolii de Antrenori, Mircea Rădulescu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că va propune Comitetului Executiv al FRF modificarea regulamentului pentru ca în timpul meciurilor, în faţa băncii de rezerve, să stea doar antrenori cu licenţa Pro şi contracte avizate de federaţie.

13 afișări
Imaginea articolului Rădulescu: Vom propune ca în faţa băncii să stea numai antrenori cu licenţa Pro şi avizaţi de FRF

Rădulescu: Vom propune ca în faţa băncii să stea numai antrenori cu licenţa Pro şi avizaţi de FRF (Imagine: Marius Cristescu/Mediafax Foto/Mediafax Foto)

"Unele cluburi şi antrenori încalcă grav statutul antrenorilor. Cum au fost Claudiu Niculescu la Cluj, Trică la Craiova, Anca la Silvania şi Diniţă la Chiajna, care au stat pe bancă la meciuri, fără să fie antrenori. Eu nu o să tolerez astfel de lucruri. Toate cazurile au fost judecate, dar amenzile au fost mici. De aceea o să facem o serie de propuneri Comitetului Executiv de modificare a regulamentului pentru a stabili clar cine stă în faţa băncii la meciuri. O să propunem să stea numai un antrenor cu licenţa Pro şi cu contract vizat de FRF. Şi ne gândim să le punem şi ecusoane de gât ca să fie mai uşor de identificat", a spus Rădulescu.

Oficialul FRF susţine că o altă propunere se referă la tehnicienii străini, care nu vor mai putea conduce o echipă din Liga I decât dacă va avea experienţă de cel puţin trei sezoane în eşalonul secund al ţării din care provine.

"La noi nu va mai fi acceptat în Liga I un tehnician străin decât dacă are cel puţin trei ani de antrenorat în divizia secundă al ţării sale. Asta pentru antrenorii din ţările cu fotbal dezvoltat, pentru că în cazul celor din ţări din eşalonul doi, precum Slovenia, Israel sau Bulgaria, vor fi acceptaţi doar dacă au experienţă de trei ani în prima divizie a ţării de unde provin, altfel nu le vom viza contractele", a explicat directorul Şcolii de Antrenori din cadrul FRF.

Mircea Rădulescu a menţionat că instituţia pe care o conduce poate oferi consultanţă în alegerea antrenorilor, dar conducătorii şi preşedinţii de cluburi nu solicită astfel de sfaturi.

"Din păcate, alegerea antrenorului de către cluburi nu se face profesionist. De exemplu, Cârţu este un antrenor foarte bun, iar CFR Cluj este un club galonat, dar între ei nu a mers căsătoria. Conducerea celor de la Cluj trebuia să se gândească înainte dacă Sorin Cârţu se potriveşte la echipă sau nu. Pentru că acum apar unii la Cluj şi regretă instalarea lui. Noi am putea să le dăm sfaturi cluburilor pentru că avem fişa fiecărui antrenor, dar nu ne consultă. Şi mai sunt exemple de antrenori şi cluburi care nu s-au potrivit: Caro la Vaslui, Ionuţ Badea la Târgu Jiu sau Ilie Dumitrescu la Steaua. Dar sunt şi cazuri de om potrivit la locul potrivit: Dorinel Muntreanu la Galaţi, Şumudică la Rapid, Andone la Dinamo sau cuplul Velcea-Contra la Timişoara. Iar la ei cred că o să apară şi copiii în curând şi-o să ne vedem şi la botez", a afirmat în glumă Rădulescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici