Rafael Nadal se retrage oficial de la Roland Garros 2023

Rafael Nadal nu va participa la Roland Garros 2023, deoarece nu s-a putut recupera la timp după accidentarea care i-a dat bătăi de cap pe tot parcursul sezonului.

1109 afișări
Imaginea articolului Rafael Nadal se retrage oficial de la Roland Garros 2023

Rafael Nadal se retrage oficial de la Roland Garros 2023

Primul nume la care se gândesc fanii tenisului atunci când aud cuvântul zgură este cu siguranţă Rafael Nadal. În istoria tenisului, nimeni nu a dominat o suprafaţă mai mult decât spaniolul de 36 de ani a dominat zgura.

Majoritatea celor 92 de titluri ale carierei sale din circuitul ATP au venit pe zgura roşie şi a câştigat de 14 ori Roland Garros, un record. Din această cauză şi din multe alte motive, era de neconceput pentru fanii tenisului ca Nadal să rateze turneul din 2023.

Cu toate acestea, odată cu retragerea de la Openul Italiei 2023, tot mai multe voci au început să sugereze că Nadal ar putea rata Roland Garros. Lumea tenisului a fost uimită atunci când spaniolul a anunţat că va susţine o conferinţă de presă la academia sa din Mallorca, multe rapoarte sugerând că aceasta va fi pentru a-şi anunţa retragerea din turneu.

Din nefericire pentru fanii tenisului şi pentru admiratorii lui Rafael Nadal, vestea a fost confirmată de însuşi spaniol, acesta anunţând că nu va participa la Roland Garros 2023, ceea ce va duce la prima sa absenţă în capitala Franţei din 2004 încoace.

În ultimii 18 ani, Nadal a câştigat Roland Garros de 14 ori, cu un bilanţ de 112-3. În ultimii şase ani, a câştigat turneul de cinci ori şi, chiar dacă a ratat întregul sezon pe zgură, a fost considerat unul dintre favoriţii turneului.

În acest moment, nu este clar ce plănuieşte Nadal să facă în continuare în 2023, deoarece obiectivul său principal a fost cu siguranţă Roland Garros. Având în vedere că jucătorul de 36 de ani a ratat cel mai important turneu al carierei sale, şansele ca el să revină în curând sunt probabil foarte mici.

Cu 22 de titluri de Grand Slam în palmares, Nadal cu siguranţă nu vizează niciun turneu ATP 250 sau 500, deoarece obiectivul său principal pentru acest sezon a fost clar. Aproape sigur, el nu va participa la Wimbledon, existând şanse ca revenirea sa să aibă loc poate înainte de US Open.

El a declarat că va lua o pauză de 2-3 luni, înainte de a lua o decizie referitoare la viitor. Cu toate acestea a mai spus că îşi planifică să se retragă din activitate anul viitor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici