Raymond Domenech ar putea cere federaţiei franceze daune de 2 milioane de euro

Fostul selecţioner al Franţei, Raymond Domenech, ar putea acţiona în justiţie federaţia franceză, pentru a cere despăgubiri în valoare de 2 milioane de euro, pe motiv că noul antrenor al naţionalei, Laurent Blanc, a fost instalat înainte de expirarea contractului său cu FFF, informează As.

10 afișări
Imaginea articolului Raymond Domenech ar putea cere federaţiei franceze daune de 2 milioane de euro

Raymond Domenech ar putea cere federaţiei franceze daune de 2 milioane de euro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cotidianul As menţionează că, potrivit contractului semnat în 2004 cu FFF, Domenech deţinea funcţia de selecţioner, pentru care era plătit cu 45.000 de euro pe lună, şi pe cea de instructor al antrenorilor, recompensată cu 12.000 de euro pe lună. Contractul respectiv este valabil până pe 31 iulie, astfel că Domenech intenţionează să ceară despăgubiri pentru că Laurent Blanc a fost numit înainte de această dată.

"Surprinzător, în acest moment, Franţa are doi selecţioneri. Acest gest de dispreţ faţă de fostul selecţioner este apreciat, potrivit avocatului său, la două milioane de euro, situaţie ce poate scandaliza şi mai mult o ţară, care nu vrea să mai audă de Domenech", scrie As.

Potrivit As, această situaţie va fi analizată vineri în cadrul Consiliului federal al FFF, care trebuie să numească şi un preşedinte interimar al forului francez.

"Trebuia să nu mai fie deja aici. Trebuie să-l dăm afară imediat. Se va cere plecarea sa în şedinţa de vineri a Consiliului federal şi eu voi sprijini această decizie. Instructor al antrenorilor? Vă rog! Acest om nu e în stare să dea lecţii despre cum să conduci o echipa. Asta este sigur", a declarat Guy Chambilly, membru al Consiliului Director al Federaţiei Franceze de Fotbal (FFF), citat de Le Parisien.

Franţa, adversara României în preliminariile Euro-2012, a fost eliminată în prima fază a turneului final al Cupei Mondiale, terminând ultima în Grupa A, cu un singur punct. După eliminarea echiepi, federaţia franceză a anunţat numirea pentru postul de selecţioner a lui Laurent Blanc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici